Hieronder staat het oorspronkelijke recept van Donna. Ik deed in plaats van witte balsamico voor de helft appelcider azijn en voor de andere helft basilicumolie in de salsa.
Porties: 4personen
Ingrediƫnten
2elgezouten kappertjesgewassen
2flinke handen basilicum blaadjesfijn gehakt
120grontpitte groene olijvenfijn gesneden
1teenknoflookgesneden
60mlwitte balsamico
4fijne steakvan 200 gr per stuk
zeezout en versgemalen zwarte peper
2baby romaine sla
2stukken mozzarellagescheurd
1elolijfolie extra om te bestrijken
Instructies
Doe de kappertjes, basilicum, olijven, knoflook en azijn bij elkaar in een kleine foodprocessor of het bakje van de staafmixer. Draai tot het fijn en een geheel is geworden. Zet aan de kant.
Verhit een gril of koekenpan op hoog vuur. Bestrijk de steaks met olie en besprenkel met zout en peper. Bak 2 minuten aan elke kant of tot ze naar jouw smaak gegaard zijn. Laat even rusten en leg dan op de borden.
Doe de slablaadjes met de mozzarella en olie in een kom om te combineren en verdeel over de borden met de steaks. Schep de salsa over de steak en serveer meteen!