O boy, wat zijn ze lekker! Deze cinnabuns zijn minstens zo lekker als de “echte” uit de US! Het kost even wat tijd omdat het deeg 2 keer moet rijzen, maar dan heb je ook wat!
Porties: 8personen
Ingrediënten
Voor het deeg:
400grambloem
1tlinstant gist
½dllauw water
1dllauwe melk
50grgesmolten roomboter
een flinke snuf zout
30grsuiker
1ei
1tlvanille aroma
Voor de vulling:
100grzachte roomboter
60grsuiker
2eetlepels kaneelpoeder
1tlvers geraspte nootmuskaat
klein scheutje melk
Voor het glazuur:
100grpoedersuiker
3eetlepels water
eventueel 100 gr Philadelphia
Instructies
meng alle ingrediënten voor het deeg.
kneed dit goed door en leg het daarna afgedekt met plastic folie in een met olie ingevette kom.
Laat het 2 uur rijzen op een warme plek.
Rol daarna het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht en rol het uit tot een rechthoekige lap.
Besmeer deze lap met de zachte roomboter en bestrooi daarna met suiker, kaneel en nootmuskaat.
Rol de lap in de lengte op en snijd daarna in ongeveer 10 tot 12 stukken.
Leg de stukjes in een beboterde ovenschaal, denk weer af met plastic folie en laat een uur rijzen.
Verwarm de oven de op 200C.
Bestrijk de broodjes met een klein beetje melk.
Zet ze in de oven en bak 15 minuten.
Meng daarna de ingrediënten voor het glazuur, met of zonder Philadelphia en verdeel dit over de nog warme broodjes. De broodjes kunnen warm en koud gegeten worden.