Hoe maak je pika | simoneskitchen.nl
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Pika

Helmi maakt de pika met Scotch Bonnet pepers maar die kon ik zo snel niet vinden. Deze is evenwel net zo pittig! Het is verstandig om handschoenen te dragen als je met de pepers bezig bent. Wij maakten het met alle zaadjes erin, wil je het minder pittig, haal die er dan uit.
Porties: 350 gram

Ingrediƫnten

  • 3 madame jeannette pepers steeltjes van de pepers verwijderen
  • 1 jalapeno
  • 2 chilies gewone
  • 2 flinke uien grof gesneden
  • 2 teentjes knoflook even grof gehakt
  • 1 tl dijon mosterd
  • 125 ml wiite balsamico
  • 60 ml water
  • 1/2 tl zout

Instructies

  • Snij de pepers grof en doe in de kom van de keukenmachine. Voeg de rest van de ingredienten toe en draai tot je een grove saus hebt.
  • Bewaard in een luchtdichte pot blijft het maanden goed.
Auteur: Helmi Smeulders