Tomaten chili jam | simoneskitchen.nl
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Tomaten chili jam

Deze jam met pit is heerlijk om te gebruiken als dip bij bijvoorbeeld hamburgers, springrolls of tortilla's.
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 20 min
Totale tijd: 30 min

Ingrediƫnten

  • 400 gram tomatenblokjes 1 blikje
  • 80 gram suiker
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
  • 1 rode ui fijn gesnipperd
  • 1 el chili vlokken
  • 100 ml appelciderazijn
  • 1 tl verse gember geraspt
  • 1 el olijfolie

Instructies

  • Verhit een steelpan op medium hoog vuur en doe er een beetje olijfolie in. Voeg de ui, gember en knoflook toe en laat dit even zachtjes bakken tot de ui glazig is. Zorg dat de knoflook niet bruin wordt. Voeg op het laatst de chili vlokken toe en bak deze even mee.
  • Voeg de tomatenblokjes erbij met de suiker en de azijn en laat het geheel even sudderen tot de suiker is opgelost en het mengsel wat dikker is geworden.
  • Breng op smaak met zout en peper
  • In steriele potten blijft de chili jam zeker nog een paar maanden goed.