150mlrode wijnazijnof een vijgen dadel azijn of balsamico
3elbruine basterdsuiker
75grrozijnen
½sinaasappelgebruik hiervan de rasp van de schil en het sap
Olijfolie
Zout en peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°. Schep de aardappelblokjes, met 2 el olijfolie, zout en peper op een bakplaat en hussel dit even goed om. Hierna de bakplaat in de oven voor 25-30 minuten, tot de blokjes gaar zijn.
Kook ondertussen de quinoa voor 12 minuten in 500 ml water. Haal dan van het vuur en zet nog 10 minuten met gesloten deksel weg.
Voor de dressing breng je de rode wijnazijn met de suiker op laag vuur aan de kook en dit laat je een paar minuten pruttelen (wanneer je een dikkere azijn zoals bijvoorbeeld balsamico gebruikt, hoef je dit niet te doen). Doe de rozijnen, de geraspte sinaasappelschil en sinaasappelsap bij de azijn en zet dan opzij.
Om de boerenkool wat zachter en voller van smaak te maken, masseer je de boerenkool in een grote kom met olijfolie en wat grof zeezout. Kneed de boerenkool tot het begint te glanzen en slinkt
Schep de zoete aardappel, quinoa en de helft van de dressing bij de boerenkool en hussel alles even lekker door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe.