Heerlijke fudge met amandelspijs en kruidnootjes en ook supersimpel te maken!
Trakteer de kids op een heerlijk avondje, want: wie zoet is krijgt lekkers...
Voorbereidingstijd: 5 minutenmin
Bereidingstijd: 30 minutenmin
Totale tijd: 35 minutenmin
Porties: 6personen
Ingrediƫnten
200grwitte chocola
200grmelkchocola
30grboter
1blikjegecondenseerde melk
100gramandelspijsgrof verbrokkeld
100grkruidnootjes grof gehakt
Verder nodig:
1steelpannetje
bakvorm van 20 x 30platte brownie bakvorm
bakpapier
Instructies
We gaan twee verschillende kleuren fudge op elkaar maken, dus je smelt de helft (15 gr) boter in een steelpannetje. Doe dit bij voorkeur au bain Marie of op direct vuur, maar dan moet je goed opletten dat het pannetje niet te heet wordt. Als de boter gesmolten is, brokkel je de melkchocola erin en laat je deze meesmelten.
Als de chocola gesmolten is, doe je de helft van het blikje gecondenseerde melk erbij. Blijf roeren tot de chocola helemaal gesmolten is en daarna roer je de stukjes amandelspijs erdoorheen.
Zet een laag bakblik klaar en bedek de binnenkant met bakpapier. Laat de randen van het papier uitsteken, zodat je de fudge straks makkelijk uit het blik kunt liften.
Giet het pannetje uit in het bakblik en spreid de fudge gelijkmatig uit over de bodem. Dan zet je het bakblik voor een half uurtje in de koeling zodat de fudge kan opstijven.
We gaan nog een keer hetzelfde doen maar dan met de witte chocola. Dus weer 15 gr boter in een schaaltje of pannetje en hier de witte chocola bij roeren. Wanneer de chocola bijna gesmolten is, giet je de rest van de gecondenseerde melk erbij en roer je er de gebrokkelde kruidnoten doorheen.
Ook deze giet je in het bakblik en laat het geheel opstijven in de koelkast voor een paar uur.