2appelsin kleine blokjes gesneden (Granny Smith of Golden Delicious is goed)
2perenin kleine blokjes gesneden (Conference peren zijn goed)
120gramandelspijsin kleine blokjes gesneden
150grBruine basterdsuiker
3elmaizena
Instructies
Verwarm de oven voor op 175° C. Roer de eieren, melk, Amaretto, vanille extract en kaneel door elkaar en doe hier de blokjes brood bij. Roer alles even lekker door elkaar zodat het brood goed zompig wordt
Roer de blokjes peer en appel in een grote kom door de suiker en maizena. De suiker trekt vocht uit het fruit, dus dit wordt een beetje nat. Doe hier de blokjes spijs bij en roer nog even een keer om. Pak een springvorm (doorsnee 24 cm) en bedek de bodem met bakpapier
Doe het vochtige brood in de springvorm en druk dit goed aan. Strooi de appel-perenmix hierover uit en verdeel gelijkmatig. Zet de vorm voor een minuut of veertig in de oven
Haal de taart uit de oven en laat deze in ieder geval een kwartiertje afkoelen. Steek daarna voorzichtig de rand van de taart los van de springvorm en maak deze dan voorzichtig open
Snij flinke punten uit de taart en serveer met slagroom of een lekkere bol roomijs. Om de taart een feestelijk tintje te geven, kun je er nog wat karamelsaus of honing overheen gieten.