De ultieme portsaus | simoneskitchen.nl
Recept afdrukken
3.38 van 8 stemmen

De ultieme portsaus

Deze saus is erg lekker in combinatie met gemengde paddenstoelen. Hiervoor snij je de paddenstoelen klein en bak je deze even kort in de boter. Voeg toe aan de saus als die helemaal klaar is en serveer over je vlees. De saus is ongeveer genoeg voor twee personen, maar is makkelijk te verdubbelen.
Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

  • 100 ml rode wijn
  • 100 ml rode port
  • 100 ml wildfond
  • 35 gram ontbijtkoek niet de korstjes gebruiken

Instructies

  • Doe de port, wijn en fond samen in een steelpannetje. Breng aan de kook en kook dit tot ongeveer de helft van de hoeveelheid in.
  • Verkruimel de ontbijtkoek eroverheen en roer tot de ontbijtkoek opgelost is in de saus. Wil je de saus dikker voeg dan nog een beetje ontbijtkoek toe.
  • Krijg je de klontjes niet helemaal weg? Haal dan de staafmixer nog even door de saus heen om hem helemaal glad te krijgen.
  • Serveer meteen