Deze cake met blauwe bessen is gemaakt in een cakevorm van Nordic Ware maar kan ook goed in een gewone tulband vorm. Het beslag is voldoende voor twee sneeuwpoppen of 1 normale tulband
Verwarm de oven voor op 170 ˚C (onder- en bovenwarmte als je die hebt)
Meng bloem, bakzout en bakpoeder samen en mix het door elkaar.
Doe de boter in een mengkom en mix tot luchtig en romig. Voeg de suiker hieraan toe en klop goed door tot goed gemengd. Voeg een voor een de eieren toe en zet de machine na het laatste ei zachter.
Voeg nu 1/3 deel van het bloemmengsel toe en 1/3 van de yoghurt, daarna weer 1/3 deel van beiden en ga door tot het op is. Voeg als laatste het sap van de mandarijnen toe aan je beslag. Roer de mandarijnrasp en de blauwe bessen er door met een lepel
Vet de vorm die je gebruikt goed in. Voor een tulband gebruik ik altijd eerst boter (liefst gesmolten) waar ik alle hoekjes en gaatjes goed mee insmeer. Daarna bestuif ik het met bloem, klop het overtollige bloem eruit en doe dan het beslag in de kom. Strijk het glad en duw goed in de hoekjes
Heb je een grote vorm bak die dan ongeveer een uur of een uur en 15 minuten, maar check vooral na een uur met een prikker of de binnenkant gaar is. De sneeuwpopvorm duurde iets korter maar alsnog 45 minuten.
Haal uit de oven en laat afkoelen (minimaal 5 minuten maar liever 15 minuten) voor je hem uit de vorm stort.