Dit recept maakt behoorlijk veel broodstengels. Een stuk of 15-20, afhankelijk van hoe groot je ze maakt natuurlijk.
Voorbereidingstijd: 10 minutenmin
Bereidingstijd: 20 minutenmin
Rijstijd: 40 minutenmin
Totale tijd: 1 uuruur10 minutenmin
Porties: 20broodstengels
Ingrediënten
Voor de broodstengels:
500grbloem
300grwater
7grgist
8grzout
ei
peper
100grontbijtspekde lange stukken, niet de ronde
Instructies
Begin met het voorbereiden van het deeg. Doe de ingredienten bij elkaar en kneed tot een soepel deeg. Laat bij kamertemperatuur een half uurtje rijzen. Sla het deeg dan terug. Beetje duwen en plat drukken. Niet meer kneden. Verdeel het vervolgens in porties en rol uit tot stengels.
Draai het ontbijtspek eromheen, bestrooi met peper en leg op een bakplaat met bakpapier.
Laat 10 minuutjes rijzen nog. Verwarm ondertussen de oven voor op 220˚C.
Bak de broodstengels ongeveer een minuut of 20 of tot goudbruin.