Cordon bleu | simoneskitchen.nl
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Cordon Bleu met mosterd en chorizo

De klassieker van Cordon Bleu met een pikante mosterd en wat plakjes chorizo voor een extra verrassing
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 10 min
Totale tijd: 20 min
Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 4 lapjes varkensfilet van ongeveer 150 gr per stuk
  • 8 plakken belegen kaas
  • 4 plakken gekookte ham
  • 12 plakjes chorizo
  • 2 el pikante mosterd
  • 2 eieren
  • 30 gr panko Japans Paneermeel
  • 20 gr cornflakes geplet
  • 30 gr bloem

Instructies

  • Snij de filetlapjes overdwars in tot 4/5 diep ( noemen ze vlinderen) en klap de, nu dunne filetlapjes open
  • Smeer op 1 plak kaas een fikse laag mosterd en leg hier de tweede plak kaas op. Op de plakken kaas verdeel je 3 plakjes chorizo en dit pakketje verpak je met een plak gekookte ham
  • Leg het ham kaas pakketje op de opengeklapte varkensfilet en klap de filet dan dicht. Probeer het pakket zo goed mogelijk af te sluiten met de varkensfilet (om te voorkomen dat de kaas er uit gaat druipen tijdens het bakken) en gebruik eventueel een cocktailprikker om het vlees bij elkaar te houden. Doe hetzelfde voor de ander filets.
  • Tijd om een paneerfabriekje op te zetten. Maak een produktielijn in deze volgorde: gevulde filets. bord met bloem, diep bord met geklopt ei, bord met panko cornflakes mengsel en tenslotte een groot bord waarop je de gepaneerde cordons bleu kunt leggen. Haal de filets in dezelfde volgorde door de borden. zodat het vlees lekker gepaneerd is.
  • Verwarm boter in een grote koekenpan en bak de gevulde filets in 8 tot 10 minuten rondom bruin en knapperig
  • Serveer met gekookte e gekruide groenten en smullen maar!