1elchilivlokkenmeer of minder naar smaak of chilipoeder
1/2elzeezout
stukpure chocola
olie om in te bakken
Instructies
Neem een pan met deksel, verhit de olie en doe de popcorn erbij. Doe de deksel op de pan en wacht tot de mais begint te poppen. Ga niet uit nieuwsgierigheid het deksel eraf halen want voor je het weet vliegt de popcorn je om de oren. Zet het vuur niet te hoog want je wilt niet dat de onderkant al verbrand. Je hoort vanzelf als het poppen minder wordt of ophoudt. Haal dan van het vuur.
In de tussentijd smelt je in een ander pannetje de boter en hier roer je de chilivlokken doorheen.
Zodra de popcorn klaar is doe je het over in een grote kom. Hier voeg je de boter met de chilivlokken bij (niet alles in een keer maar sprenkel het erover, schud en doe dan weer wat erbij zodat het goed mengt) en het zout.
Schud alles om.
Rasp de chocola over de popcorn heen, schud ook weer goed om en smullen maar!