Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van 1 stem
Feestelijke zalmsalade
Ideaal als voorgerecht tijdens de kerstdagen of als snack op een feestelijk gedekte tafel.
Voorbereidingstijd:
10
minuten
min
Totale tijd:
10
minuten
min
Porties:
4
personen
Ingrediënten
400
gr
gerookte zalm
1
klein bosje
radijs
dun gesneden
2
bosuitjes
in ringetjes gesneden
100
gr
granaatappelpitjes
radijskiemen
verkrijgbaar bij Albert Heijn
Dressing:
2
el
citroenolie
2
el
sangiovese azijn
1/2
sinaasappel
sap van 1/2
1/2
citroen
sap
peper
zout
Instructies
Drapeer de zalmplakken mooi op een feestelijk bord.
Strooi de radijs, bosuitjes en de granaatappelpitjes eroverheen en doe in het midden een plukje van de radijskiemen.
Maak de dressing door de ingredienten te mengen en serveer deze bij de zalmsalade of druppel er vast wat overheen.
Serveer optioneel met toast of stokbrood
Gang:
Voorgerecht
Keuken:
Kerst, Pasen
Trefwoord:
gerookte zalm
Dieetsoort:
glutenvrij
, Koolhydraatarm, paleo
Nutrition
Calorieën:
222
kcal
,
Koolhydraten:
10
g
,
Eiwit:
19
g
,
Vet:
12
g
,
Verzadigd vet:
2
g
,
Meervoudigd onverzadigd vet:
2
g
,
Enkelvoudig onverzadigd vet:
7
g
,
Cholesterol:
23
mg
,
Natrium:
793
mg
,
Kalium:
337
mg
,
Vezels:
2
g
,
Suiker:
7
g
,
Vitamine A:
188
IU
,
Vitamine C:
21
mg
,
Calcium:
33
mg
,
Ijzer:
1
mg