Dit lekkere hartige taartje is perfect voor de wintermaanden!
Voorbereidingstijd: 25 minutenmin
Bereidingstijd: 25 minutenmin
Totale tijd: 50 minutenmin
Porties: 4personen
Equipment
4 taartvormpjes 10 cm met losse bodem
Ingrediënten
4plakkenbladerdeegontdooid
2stronkjeswitlof
3-4stuksaardpeerin plakjes of blokjes
250mlslagroom
3eieren
geraspte kaas voor erover, optioneel
paar blaadjessalie
1eiom het bladerdeeg in te smeren
Instructies
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Neem vier kleine taartvormpjes en beleg deze met het bladerdeeg. Je kunt ook een grotere gebruiken. In dat geval druk je de bladerdeeg aan elkaar zodat het een geheel vormt. Nadat je het bladerdeeg in de vorm hebt gedaan, prik je wat gaatjes in de bodem met een vork.
Verfrommel een stuk bakpapier, vouw het weer uit en leg in je taartvormpjes. Bedek deze met droge bonen, rijst of bakbonen en zet 15 minuten in de oven.
Haal eruit, verwijder het bakpapier en de bonen. Bestrijk het bladerdeeg met ei en zet nog 10 minuten terug.
In de tussentijd kook je de plakjes aardpeer beetgaar in de slagroom en snij je de witlof in fijne reepjes.
Breek de eieren in een kom en voeg hier de - afgekoelde - slagroom waar je de aardpeer in hebt gekookt bij. Meng het even goed door en voeg peper en zout toe.
Doe de witlof in de vormpjes en voeg de plakjes aardpeer toe. Giet je slagroom, ei-mengsel eroverheen en druk de blaadjes salie erin. Bestrooi optioneel met geraspte kaas.
Zet in de oven voor 15-20 minuten of tot het taartje goudbruin is geworden.