Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4.17
van
6
stemmen
Gezonde kerstkoekjes
Voorbereidingstijd:
15
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
min
Koelkast:
20
minuten
min
Totale tijd:
50
minuten
min
Porties:
30
koekjes
Ingrediënten
200
gram
havermout
125
gram
zelfrijzend amandelmeel
1
ei
1
banaan
2
tl
bakpoeder
50
gram
kokosbloesemsuiker
3
tl
speculaaskruiden of kaneel
75
gram
kokosolie
8
el
amandelmelk
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
Maal de havermout fijn, bijvoorbeeld in een blender.
Doe de gemalen havermout, het amandelmeel, bakpoeder, kokosbloemsuiker en kaneel in een kom en meng het goed door elkaar.
Smelt de kokosolie kort in de magnetron en voeg het, samen met het ei en de amandelmelk, toe aan het meel.
Prak de banaan fijn of mix 'm met de staafmixer fijn. Meng de geprakte banaan door het kokosolie mengsel.
Meng het meel en het kokosoliemengsel door elkaar met de hand tot een samenhangend deeg.
Leg het deeg 20 min in de koelkast om af te koelen.
Rol met een deegroller het deeg uit op het aanrecht of op een stuk bakpapier.
Steek de koekjes uit en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat.
Bak ze in ongeveer 15 minuten gaar (dikkere koekjes moeten iets langer).
Laat de koekjes afkoelen en versier ze evt met glazuur of andere versiersels (let op, dan voeg je dan wel suikers toe).
Eet smakelijk!
Gang:
Koek
Auteur:
Remke Vet