Heb je geen sous vide apparaat dan kun je hetzelfde effect niet helemaal bereiken maar een goede manier is om de schijven ananas zachtjes te bakken in een koekenpan met wat boter. Laat ze dan rustig karameliseren. Dat is natuurlijk wel een stuk sneller
gemberkoekjeswij gebruikten ginger thins van Jules de Strooper
Instructies
Bereid de sous vide voor door de schoongemaakte plakken ananas te mengen met alle specerijen. Dit kan direct in de zak waarin je het zometeen in het water laat zakken of meng het eerst in een kom.
Vacumeer de zak als je een apparaat hebt. Zo niet knoop het dan dicht en zorg dat de opening niet onder water komt.
Zet een grote pan met water op het aanrecht en hang de sous vide erin. Stel de temperatuur in op 85˚C en wacht tot het water de temperatuur bereikt. Stel dan de timer in op 3 uur en hang de ananaszak in het water.
Terwijl de ananas gaart maak je het roomkaas mengsel door alles te mixen behalve de gemberkoekjes. Blijf je klontjes houden in je mengsel doe dan even de staafmixer erdoor. Voor de smaak maakt het niet uit, maar het ziet er wat beter uit.
Snij de ananas door midden en laat even afkoelen. Maak vier bordjes klaar met wat van het roomkaasmengsel en leg hier de schijven ananas op. Bestrooi met de gemberkoekjes.