Stoere doperwten | simoneskitchen.nl
Recept afdrukken
5 van 3 stemmen

Gebakken doperwten met mierikswortel dressing

Bijgerecht van gebakken doperwten met champignons en een dressing van mierikswortel
Totale tijd: 15 min
Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

  • 150 gr doperwtjes vers of diepvries
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 100 gr kastanjechampignons
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1/2 el mierikswortel potje, geraspt
  • peper
  • zout
  • olie om te bakken

Instructies

  • Verhit een koekenpan met wat olie en bak hierin de ui en de knoflook tot glazig. Voeg de champignons toe en wat peper en zout en bak tot gaar.
  • Voeg de doperwten toe en bak deze tot ze gaar zijn.
  • Maak de dressing door de yoghurt te mengen met de mierikswortel, peper en zout naar smaak.
Gang: Bijgerecht
Trefwoord: doperwten