2elpetis oedangzoete garnalen pasta, kan vervangen worden door trassi
¼blok santenkokoscreme in de vorm van een blok
2stengelssereh
4salam blaadjeskun je eventueel vervangen door laurierblad Salam vind je in de toko
sap van 1 citroen
Instructies
Kook de eieren ongeveer 3 tot 4 minuten. Ze zijn dan nog zacht, maar al wel te pellen.
Zet de eieren weg tot later gebruik
Doe de ui, knoflook, sambal, laos, Javaanse suiker en de garnalenpasta in het bakje van de keukenmachine en draai tot een pasta. Dit kan ook in een vijzel of met de staafmixer.
Doe wat olie in een koekenpan en bak hierin de pasta op een niet al te hoog vuur voor ongeveer 10 minuutjes. Voeg hieraan de santen, de sereh en de salam blaadjes toe.
Giet een beetje water in de pan erbij om de kokos op te lossen.
Zodra de santen is opgelost kun je de gepelde eieren erbij doen. Laat die nog een paar minuten in de saus sudderen. De hete eieren zijn lekker koud, warm of lauw!