Doe de kikkererwten in een zeef, spoel af en laat ze goed uitlekken.
Neem een grote kom en doe hierin de bloem, gist, zout, water en het komijnzaad. Meng even door elkaar.
Voeg als laatste de kikkererwten toe en kneed het geheel tot de kikkererwten grotendeels kapot zijn. Dit gaat het makkelijkste met de machine, maar kan ook met de hand.
Wrijf een kom in met wat olijfolie, maak een bal van het deeg en leg dit hierin. Wrijf de deegbal ook aan de bovenkant even in met wat olie en dek af met een schone doek of een stuk plastic folie.
Laat het deeg een uur rijzen tot het volume ongeveer verdubbeld is. Verwarm ondertussen de oven voor op de hoogste stand (bij mij is dat ongeveer 250˚C)
Verdeel het deeg in tien stukjes van ongeveer 100 gr per stuk en maak hier bolletjes van.
Leg de bolletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en maak ze plat met je hand. Ze moeten ongeveer 10 cm in doorsnede zijn.
Bak de broodjes in de oven. Hoelang dat duurt ligt aan de temperatuur van de oven. Ze moeten opgebold zijn en wat bruine stippen hebben, dan zijn ze klaar.