Kippenvleugeltjes met broccoli en spruitjes | simoneskitchen.nl
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Kippenvleugels met Oosterse kruiden en broccoli

Als hoofdgerecht is dit voor 2 personen.
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 30 min
Totale tijd: 40 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 8 kippenvleugels
  • 400 gr broccoli in roosjes
  • 200 gr spruitjes schoongemaakt en door midden gesneden
  • 1 el Oosterse kipkruiden
  • 1-2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Wrijf de kippenvleugels in met de kruidenmelange en peper en zout naar smaak. Bak ze even goed aan in een koekenpan.
  • Rangschik de kip vervolgens in een ruime ovenschaal. Doe de broccoli roosjes erbij en de spruitjes. Besprenkel het geheel met olijfolie en zet voor 20-30 minuten in de oven of tot de broccoli en spruitjes beetgaar is en de kip gaar.
Gang: Hoofdgerecht
Auteur: Simone van den Berg

Nutrition

Calorieën: 600kcal, Koolhydraten: 22g, Eiwit: 44g, Vet: 39g, Verzadigd vet: 10g, Cholesterol: 148mg, Natrium: 231mg, Kalium: 1321mg, Vezels: 9g, Suiker: 6g, Vitamine A: 2283IU, Vitamine C: 265mg, Calcium: 159mg, Ijzer: 5mg