Lekkere Zuid Amerikaanse taco's maar dan met een twist. Door de heerlijke Aziatisch gekruide vulling, zet je iets bekends op tafel dat toch anders is.
Met super eenvoudig te maken pittige knoflooksaus maak je het feestje compleet
Voorbereidingstijd: 10 minutenmin
Bereidingstijd: 15 minutenmin
Totale tijd: 25 minutenmin
Porties: 4personen
Ingrediënten
Voor de marinade
2rode sjalotjesfijn gesnipperd
3teentjes knoflookgrof gehakt
1stengelcitroengrassereh, alleen het witte deel hakken of raspen
1rode peperfijn gehakt (voor de softies zonder zaden en zaadlijst, de bikkels laten alles zitten)
Doe alle ingrediënten voor de marinade in het bakje van een staafmixer en pureer tot het een dikke pasta is. Doe deze pasta samen met de kip in een schaal en meng goed door. Hierna minimaal een uur afgedekt in de koeling laten marineren
Verhit een koekenpan op hoog vuur en bak de gemarineerde kip in wat olie in ongeveer tien minuten lekker goudbruin en een beetje krokant
Roer ondertussen de ingrediënten voor de saus door elkaar
Leg de taco's op een snijplank en besmeer ze dun met de saus die je net gemaakt hebt. Beleg de taco's hierna met wat wortel, plakjes komkommer, wat blaadjes spinazie en de kip
Vouw de taco's bijna helemaal dicht en zet ze tegen elkaar aan op een bord. Tot slot nog een lepel van die lekkere saus over iedere taco en garneren met de koriander
Lekker met een Corona of Shintao biertje erbij. Eet smakelijk!