Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4.50
van
2
stemmen
Noten ontbijtbrood
Voorbereidingstijd:
10
minuten
min
Bereidingstijd:
40
minuten
min
Totale tijd:
50
minuten
min
Porties:
1
cake
Ingrediënten
2
bananen
rijp
2
eieren
groot
60
ml
gesmolten
kokosolie
180
gr
amandelmeel
1
tl
bakpoeder
1/4
tl
zout
2
el
lijnzaad
heel
280
gr
gemengde ongezouten noten
grof gehakt
300
gr
gedroogd fruit
grof gehakt (ik gebruikte gojibessen, abrikozen, vijgen, cranberries)
Instructies
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Smeer een rond bakblik van 20 cm goed in en bekleed met bakpapier.
Prak de bananen goed. Dit kan prima in een keukenmachine of met een staafmixer. Doe over in een mengkom en mix met de eieren en kokosolie.
Roer amandelmeel, bakpoeder en zout erdoor en meng goed.
Schep de noten en het gedroogde fruit er door heen tot het goed door het deeg heen zit.
Stort over in je klaarstaande vorm en druk aan met de achterkant van een lepel. Zet in de voorverwarmde oven voor 40 minuten of tot goudbruin en gaar.
Laat goed afkoelen voor je het snijd. Je kunt het brood een paar dagen bewaren.
Auteur:
Simone