Zelf tahini maken | simoneskitchen.nl
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Zelf tahini maken

Zelf tahini maken is echt heel erg eenvoudig. Het enige dat een beetje tijd kost is het roosteren van de sesamzaadjes. Dat is nodig want het geeft de smaak aan de tahini. Let wel op dat je het in de gaten houdt want té donkere sesamzaadjes is echt niet lekker!
Voorbereidingstijd: 20 min
Bereidingstijd: 5 min
Totale tijd: 25 min

Ingrediënten

  • 350-500 gram sesamzaadjes
  • zout
  • goede olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 C en zodra warm spreid je de sesamzaadjes uit op een grote bakplaat. Schuif in de oven en laat roosteren tot ze lichtbruin gekleurd zijn. Dit zal ongeveer 15-20 minuten duren. Hou een oogje in het zeil want te donker is niet lekker.
  • Zodra de zaadjes de juiste kleur hebben haal je het uit de oven en laat je het ietsje afkoelen. Doe ze dan over in de kom van je keukenmachine. Draai de zaadjes tot een pasta en voeg er dan beetje bij beetje de olijfolie bij. Voeg zout naar smaak toe.
  • Bewaar in een afgesloten pot maximaal twee weken. Waarschijnlijk langer als je zorgt dat de tahini onder een laagje olie staat. De mijne ging niet zo lang mee!
Auteur: Simone van den Berg