Doe de zachte boter en de suiker in de kom van een mixer en meng tot licht en luchtig. Voeg een voor een de eieren erbij. Zorg dat elk ei is goed gemengd is voor je de volgende toevoegt. Voeg het sap, de rasp en de vanille toe.
Doe de bloem, bakpoeder en het zout erbij en mix het geheel goed door.
Vet een tulband vorm goed in en bestuif dit met bloem. Klop de overtollige bloem eraf en giet je beslag in de vorm.
Zet in de voorverwarmde oven voor 40-45 minuten of tot goudbruin en gaar. Laat 5-10 minuten afkoelen voor je de vorm uitstort!
Karamelsaus
Doe de suiker, boter, water en zout in een steelpan en zet op het vuur tot de boter gesmolten is.
Breng het geheel aan de kook en laat zachtjes doorkoken voor ongeveer 10 minuten of tot het donkerbruin wordt. Let op dat het niet verbrand!
Haal van het vuur en meng met de slagroom en het sinaasappelsap. Roer de zoutvlokken erdoor.
Laat minimaal 15 minuten afkoelen zodat het wat kan indikken en giet voor serveren over de tulband.