Doe de pecannoten, kokos, dadels, zeezout en de specerijen in een keukenmachine en draai tot het een kruimelig mengsel wordt. Het moet bij elkaar blijven plakken als je het tussen twee vingers knijpt.
Bekleed een springvorm met bakpapier op de bodem en de zijkanten. Doe je bodem mengsel erin en druk goed aan met de achterkant van een lepel.
De cashewnoten kun je het beste een nacht laten weken maar als je dat vergeten bent (zoals mij altijd overkomt) giet er dan kokend water overheen en laat een half uurtje staan of zolang als mogelijk. Giet af en doe in de keukenmachine.
Voeg de rest van de ingredienten voor de vulling toe behalve de frambozen en draai tot het glad is. Een high speed blender is hier het beste maar de keukenmachine lukt ook prima. Zal iets minder glad worden.
Verdeel de vulling over de bodem en strijk glad.
Pureer de frambozen met een vork of de keukenmachine en verdeel dit over de top van je cheesecake. Strijk weer glad.
Doe in de vriezer voor minimaal 3 uur.
Zodra je klaar bent om de cheesecake te eten haal je hem minimaal 10 minuten voor serveren uit de vriezer. Laat tien minuten staan voor je hem aansnijdt.