Wortel-appel salade met walnoot

Wortel appel salade | simoneskitchen.nl

Ok, eerlijk is eerlijk: dit recept was meer een soort uitprobeersel omdat ik mijn nieuwe spiralizer van KitchenAid moest en zou proberen. Een spiralizer had ik al, maar een handversie waar je eigenlijk met goed fatsoen alleen courgette of komkommer in kunt stoppen. Een wortel is al snel of te hard (krijg je niet goed doorgedraaid) of te klein (geen houvast) en een appel… nou ja, dat gaat per definitie niet. De spiralizer van KitchenAid schroef je op je apparaat, je steekt het midden van een willekeurige groente-ding in de houder, zet het apparaat aan en voila: je hebt slierten. Er zijn vier messen bij dus je hebt alle keus.

20160827-MH2A4786

Tom begon al te hallucineren over zoete aardappel die hij in sliertjes gaat maken en dan frituren… Ik voorzie een toekomstige dudefood met veel sliertjes. Oooo en ik kan het niet vaak genoeg zeggen maar hebben jullie wel gezien hoe moooooi mijn nieuwe KitchenAid is? Die kleur…. Beetje verliefd…

20160827-MH2A4787

As we speak is de hitte hopelijk ietsje minder geworden. En nee, ik klaag niet… Ik constateer alleen. Want laten we wel wezen: het is toch altijd hollen of stilstaan in Nederland? Van 15˚C naar 35˚C in één week. Wel handig op zich: kunnen we vast wennen aan de temperaturen in Curacao… (want jaaaaa, daar gaan we heen gauw!) En toch is de hitte hier beduidend anders. Klammer, vochtiger en warmer zou ik zeggen. En dan heb ik zin in salades. In elke vorm, kleur en smaak. Je hebt er vast al de nodige voorbij zien komen. Deze appel wortelsalade met nootjes is lekker, maar niet meteen mijn meest inspirerende creatie. Volgende keer ga ik er iets langer over nadenken maar door de hitte is mijn hersenpan een beetje buiten werking op het moment geloof ik. Dus more to follow! (O en als je wat raars ziet. Er wordt aan de site gewerkt… Een kleine frisse update en de zaken die niet goed werkten worden – eindelijk – gefixed!)

Wortel appelsalade

Wortel-appelsalade met hazelnoot en sinaasappeldressing

Ingredients:

  • 1/2 winterpeen
  • 1 appel
  • handje pecan of walnoten
Dressing:
  • Sap van 1/2 sinaasappel
  • 2 el hazelnootolie
  • sap van 1/2 citroen
  • peper
  • zout

Directions:

  1. Rasp de wortel of haal hem door je spiralizer. Doe hetzelfde voor de appel.
  2. Hak de noten even grof en meng de drie dingen door elkaar.
  3. Maak de dressing door de ingredienten goed te mengen en breng op smaak met zout en peper.

Bewaren

Bewaren

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Food- and travelblogger. Houd van goed eten (wie niet?) Reist ook graag de wereld over om smaken en culturen te ontdekken. In het dagelijks leven foodfotograaf, receptontwikkelaar , reisfanaat en kattengek. Soms op een missie om gezonder te gaan leven. Altijd dan weer afgewisseld met perioden van belachelijk decadente desserts. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Humphrey en Buffy in het midden van het land.

1 comment

  1. Pingback: Spotlight: wat weet jij over walnoten? | BitesWeLove

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *