Simone's Kitchen

Workshop ‘Wet voor bloggers’

Nee, natuurlijk is er geen echte wet voor bloggers (maar wat niet is kan nog komen) maar de workshop die Charlotte heeft opgezet geeft je wel alle info die je als blogger nodig hebt.

Afgelopen week was de allereerste sessie van deze workshop en ik moet zeggen; ik heb een hoop geleerd. Dat je niet zomaar andermans foto’s mag gebruiken weten we misschien inmiddels al, maar hoe ga je om met merkenrecht? Waar moet je op letten bij het noemen van merken of bij het bedenken van je blognaam? Er zijn zoveel dingen waar je gewoon niet bij stil staat!

workshop wet voor bloggers | simoneskitchen.nl

Charlotte legt op een heldere en begrijpelijke manier uit waar je rekening mee moet houden. Geen dure rare termen of ingewikkelde uitleg. Gewoon recht voor zijn raap en waar het op staat. De workshop zelf was interactief en vragen werden er volop gesteld. Want als ik nou dit doe, wat dan? Of als ik nou…. Je zult er versteld van staan hoeveel dingen je eigenlijk helemaal niet weet. De meesten van ons zijn tenslotte gewoon gaan bloggen voor de lol en al die regels; ja die worden dan later ineens belangrijk.

Eigenlijk zou deze workshop voor elke blogger, beginnend of gevorderd, een verplicht onderdeel moeten zijn. Dat vind ik echt. Want ook al doe je er verder niks mee, het is verstandig om op zijn minst te weten waar je rekening mee kunt houden. Nog niet zo lang geleden kreeg ik weer eens te horen van een blogger die een gepeperde rekening van Getty Images binnen kreeg. Foto van internet gehaald en ja, jammer genoeg bij de verkeerde partij. Dat soort dingen zijn echt geen uitzondering. Dus weten wat je rechten en plichten zijn is een groot voordeel en voorkomt een hoop ellende achteraf.

Zeker als je van plan bent om je blog ook commercieel in te zetten dan is een beetje kennis een groot goed! Doen dus. Er zijn nog geen nieuwe data gepland voor de workshop maar informeren bij Charlotte kan altijd natuurlijk.

Delen is fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos