Simone's Kitchen

Workshop fotografie voor je blog

Edamame spaghetti met geroosterde bloemkool | simoneskitchen.nl

Ik loop er al een tijdje over na te denken, dus ik denk ik gooi het maar gewoon eens in de groep… Zou er interesse zijn voor het volgen van een workshop met als doel het verbeteren van de foto’s die je op je blog plaatst? Voor het geval je het nog niet weet; ik ben fotograaf en geef al jaren workshops. Een van de workshops die ik het meeste geef is de workshop ‘taartjes fotograferen’ (nog zoiets waar mensen je heel raar bij aan kijken als je dat verteld) en die loopt al jaren heel erg goed. De opzet hier is een korte technische uitleg over je camera; wat is diafragma, sluitertijd en iso en hoe ga je daar mee om.

Voor een workshop ‘blog fotografie’ zit ik eraan te denken om misschien een bevriende stylist uit te nodigen voor wat leuke tips om de styling te verbeteren. En dan natuurlijk het fotografie gedeelte; hoe maak je betere foto’s en waar moet je op letten. Het zou voornamelijk gericht zijn op het verbeteren van je fotografie tijdens het fotograferen bij daglicht maar we kunnen ook wat tips geven voor fotograferen bij kunstlicht als daar interesse voor is.

Ik moet het allemaal nog uitwerken en ook nog checken met de styliste, maar mijn eerste vraag is natuurlijk of er interesse zou zijn? Denk aan een workshop van een middag/dag.

Heb je interesse en wil je op de hoogte worden gehouden laat me dat dan even weten via het comment form hieronder… Ik voeg updates hier toe en op de workshop pagina die ik net heb aangemaakt.. 🙂

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

15 comments

 1. Avatar

  Hoi Simone,

  Ik ben zeker geïnteresseerd! Vanaf morgen heb ik trouwens weer tijd en ruimte om zo nu en dan (het streven is nog steeds één keer per week…) een stukje voor ‘de Glazen vork’ te schrijven. Kinderen weer naar school namelijk…

  groetjes, Ylske
  ps: ik heb bewondering voor alles wat ik zie van je (via facebook), ik benijd je energie!

 2. Avatar

  Goed idee! De workshop “taartjes fotograferen” was ook top. Jammer alleen dat voor mij je studio lastig is te bereiken, maar ik ga er toch over nadenken om naar je toe komen als je deze workshop gaat organiseren :-).

  • Avatar

   Ja ik moet het nog overleggen met Alex (de styliste) Sterker nog; die weet er nog niks van! Haha… Ik denk wel ergens centraal in Nederland maar misschien op een andere locatie als de studio. Dat laat ik nog weten als het allemaal wat zekerder is. Maar leuk dat je interesse hebt!

 3. Avatar

  Ik zou het heel erg leuk vinden. Ligt er wel aan waar het is.

 4. Avatar

  Nou graag… loop hopeloos achter met de glazen vork.. 🙁

 5. Avatar

  Hi Simone,

  Lijkt me een hele leuke workshop om te doen!
  Ik kan ook niet te ver reizen en ook niet iedere avond, maar centraal Nederland klinkt voor mij wel ok… En anders kom ik gewoon je andere workshop doen met m’n zus 🙂

 6. Avatar

  Wat een leuk idee! Spijtig dat het vanuit België waarschijnlijk wel wat te ver gaat zijn, anders zou het me wel interesseren ….
  Groetjes
  Marian

  • Avatar

   O maar Belgie is niet zo ver toch.. 🙂 Maar ja het is wel een tijdje tuffen. Ik krijg wel vaker workshoppers uit Belgie over de vloer dus onmogelijk is het niet..

 7. Avatar

  Zou ik zeker interesse in hebben, kan wel wat hulp gebruiken. Ook voor kunstlicht, nu de zomer (welke zomer?) bijna over is, zullen er weer vele etentjes na zonsondergang plaats gaan vinden!! Hangt natuurlijk wel een beetje van de kosten af…

  • Avatar

   Ja die zomer die moet nog komen geloof ik he… Heb volgende week een fotoshoot met de styliste (chocola!!) en ga het dan even met haar bespreken dan kan ik wat concreter zijn over prijzen en details…

 8. Avatar

  Goed idee: fotografie en kokkerellen zijn mijn favoriete bezigheden. Altijd interesse om mijn foto’s beter te maken. Ben benieuwd naar details! Hoor graag prijs en locatie als die bekend zijn.
  Groet Johanna

 9. Avatar

  Leuk al die reacties! Vandaag shoot met de styliste dus wordt binnenkort vervolgd!

 10. Avatar

  Ik zou heel graag willen leren hoe je een mooie eet-foto maakt! Moet je ervaring hebben met fotografie? Weet je al waar en wanneer je de workshop gaat geven?

  • Simone van den Berg

   he Pauline!
   Je hebt gereageerd op een oud bericht van 2011… 😉 Inmiddels geven we al bijna drie jaar elke maand een workshop foodfotografie en styling. De locatie is op het moment nog Nootdorp maar vanaf Augustus verhuizen we naar Voorschoten. Onder het kopje workshops in het menu kun je alles teruglezen inclusief data!
   Groetjes
   Simone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!