Workshop caribbean flavors | simoneskitchen.nl

Helmi leerde ik kennen in juni (was het juni??) van dit jaar toen ze in Nederland was op Taste of Amsterdam te staan. Ze kwam bij mij voor een workshop foodfotografie en hoewel het nog even passen en meten was, lukte het uiteindelijk op het laatste moment toch om elkaar te ontmoeten. Natuurlijk kwam Curacao ter sprake, waar Helmi alweer een jaar of 17 woont, en aangezien wij net hadden geboekt voor onze tweede reis naar Curacao spraken we af dat we elkaar hier weer zouden ontmoeten.

Workshop caribbean flavors | simoneskitchen.nl

Eenmaal hier aangekomen stuurde ik een tweetje naar Helmi en ze stelde voor om mee te doen met de workshop die ze al gepland had staan voor aankomende donderdag. Als ik iets leuk vind in een ander land is de lokale tradities leren kennen via een workshop, dus we waren meteen in. Jammer genoeg gooide orkaan Matthew een beetje roet in het eten en uit voorzorgsmaatregelen moest Helmi de workshop af zeggen. Dat Matthew uiteindelijk besloot een andere route te nemen wist niemand natuurlijk dus achteraf had het niet nodig geweest, maar ja, better safe than sorry.

Onze afspraak werd verzet naar de zaterdag en aangezien we niet mee konden doen met de workshop (die uiteindelijk werd verzet naar een datum na ons vertrek) maakte Helmi voor ons een mini-workshop. Nou ja, zo mini was de workshop uiteindelijk niet, want we maakten sashimi van verse tonijn (lekker!) met een wakame-krab salade, gestoomde purunchi uit bananenblad, geitenmerguez worstjes, een zoete aardappelsalade en pika. Hoezo mini? 🙂

Zelf geitenworstjes draaien | simoneskitchen.nl

Wild Cooking

Helmi heeft hier op het eiland een succesvol cateringbedrijf Thelma & Louise en daarnaast geeft ze leuke workshops onder de naam Spicegirl. Ze heeft een prachtige keuken waar ze behalve alles klaarmaakt ook de workshops geeft dus als je in Curacao bent is het de moeite waard om eerst even te checken op haar site of ze toevallig een workshop gepland heeft staan (als je je inschrijft voor de nieuwsbrief wordt je vanzelf op de hoogte gehouden van nieuwe data). Een aanrader om te doen als je de traditionele smaken van het eiland wilt leren kennen met een Helmi-twist. Haar boek “Modern Caribbean Flavors” is ook een aanrader. Het boek kun je hier op het eiland overal kopen maar is ook te vinden via bol.com. Bijna alle recepten die wij gemaakt hebben die avond staan ook in het boek.

helmi3

Binnenkort ga ik thuis die heerlijke zoete aardappelsalade nog een keer maken, dus het recept hou je nog even van me te goed!

Delen is fijn!