Gezienapomp

Foto door Geziena Pomp

Wow wat een toffe inzendingen waren er voor de wit op wit challenge van afgelopen maand! Echt superleuk. De start was een beetje rottig want ik had eerst bedacht dat inzendingen via de site zouden gaan, maar dat werkte niet, toen had ik wat anders bedacht, dat werkte ook niet… Pfft. De geneugten van de techniek. Maar goed het is uiteindelijk allemaal goed gekomen en er is een facebook groep in het leven geroepen om de challenges te doen. Iedereen kan er lid van worden. De groep vind je hier  voor als je de volgende uitdaging ook mee wilt doen! (die komt zeer binnenkort online ook!)

Het bleek nog niet meteen heel eenvoudig om een foto te maken die puur wit op wit is. Sommige waren meteen prachtig zoals de bovenste foto van Geziena Pomp. Echt heel erg mooi gedaan met dat pure wit en dan die knalkleur van die besjes. Liefde op het eerste gezicht. De keus was overigens best moeilijk. Ik heb geprobeerd om te letten op de compositie en het gebruik van de kleuren (of gebrek aan kleuren) van het thema. Wat dat betreft is de foto van Geziena voor mij de winnaar.

Foto door Bart Tanghe

Foto door Bart Tanghe

Vaak vind ik het bij een foto op wit vooral heel mooi als de rest van de foto ook redelijk strak is. Dat past mooi bij het thema. De foto van Bart hierboven vind ik daar een goed voorbeeld van. Heel eenvoudig; twee componenten in het beeld maar door het kleurgebruik knallen de kleuren van de mosselen in de soep er meteen uit. Ziet er heel smakelijk uit! Maar Bart is dan ook fotograaf dus daar mag je wat van verwachten toch? Desalnietemin, heel mooi gedaan.

Foto door Vanessa Dawson

Foto door Vanessa Dawson

Van een hele andere orde is de foto van Vanessa. Zijn de kleuren bij Bart fel en uitgesproken, bij de foto van Vanessa is het heel fragiel en mooi zacht. Oók prachtig maar toch weer heel anders als die van Bart. Vanessa had de iso wat te hoog staan of althans ze vond zelf dat de foto wat korrelig was, maar dat vind ik hier juist wel passen bij de sfeer. Helemaal wit op wit is het technisch gezien niet, maar toch wel een van mijn favorieten.

Foto Iryna Melnyk

Foto Iryna Melnyk

De foto van Iryna is mijn overal favoriet als het gaat om licht, compositie en smakelijkheid. Iryna maakt sowieso prachtige foto’s dus check vooral haar site. De foto van Geziena wint het als het om het thema gaat maar ik vind deze ook gewoon prachtig.

Foto Joor van Tienhoven

Foto Joor van Tienhoven

De foto van Joor is ook erg goed gelukt voor het thema. De structuur van de kaas zie je nog in de foto, de schaduwen zijn aanwezig maar niet storend. Het enige puntje van kritiek is voor mij de compositie en misschien die roze bloemetjes die wat vreemd zijn bij de kaas (is wel opgegeten met de kaas dus in die zin wellicht niet zo vreemd) en niet voor de hand liggend. Maar met de kaas in het midden is de compositie niet zo heel erg spannend, maar toch mooi gedaan!

Foto Nanou van der Elst

Foto Nanou van der Elst

De foto van Nanou is ook binnen het thema erg goed gedaan. Mooi wit op een witte ondergrond/achtergrond. Niet overbelicht, onderwerp ziet er mooi uit. Kortom ik kon moeilijk kiezen uit alle inzendingen. Er waren zoveel mooie inzendingen!

Voor het thema wit op wit is de winnaar voor mij Geziena Pomp! Wat is jullie favoriet?

Enne… al benieuwd wat het volgende thema wordt?

Delen is fijn!