Winactie: Cooking up a tribute!

cookingupatribute_packshothr-2

Cooking up a tribute

Uren kan ik kijken naar documentaires, films of tv series waarin wordt gekookt. Dat gaat best ver: ik vind een film al leuk als er een chef de hoofdrol speelt… Kun je raden wat mijn favoriete “feel-good” movies zijn? (Chef en No reservations) en nu met Netflix zitten we regelmatig een paar fijne aflevering van Mind of a chef of een andere serie te kijken.

Toen ik hoorde van de nieuwe DVD “Cooking up a tribute” was ik dan ook meteen geinteresseerd.

In deze documentaire volg je het team van het beste restaurant ter wereld (El Cellar de Can Roca in Girona, Spanje) tijdens een “kooktournee” door vier Amerikaanse landen.

Het restaurant sloot voor vijf weken de deuren en brachten een eerbetoon aan de Mexicaanse, Peruaanse en Colombiaanse keuken. Ter plekke werd met gebruikmaking van de lokale ingrediënten en tradities een menu bedacht. Zoals een aantal van de personeelsleden zegt in de video “Een gekkenhuis” maar wel eentje die enorm inspirerend werkt.

WINACTIE!

De trailer zie je hieronder, maar je kunt nu een exemplaar van deze bijzondere DVD winnen! Laat hieronder weten wat jouw favoriete kookfilms, series of docu’s zijn en wie weet wordt je als winnaar uit de hoge hoed getoverd! De winnaar wordt getrokken op 18 september!

Wil jij graag gezond koken zonder onnodige toevoegingen?

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

18 comments

 1. Ik ben gek op Chef. Die kan ik echt blijven kijken. Ik word er zo blij van en wil dan ook een foodtruck… haha…
  En qua kookwedstrijden blijft Masterchef Australië een van de beste. Ook al geniet ik nu heel erg van Frankenfood. Het is een beetje schreeuwerige Amerikaanse tv, maar zo vermakelijk. En de gekste combi’s komen voorbij. Die dan soms verrassend lekker blijken te zijn. Zoals bijvoorbeeld koekjes met calamari erin.

 2. Echt genieten, films die over eten/koken gaan! Daar ga ik echt even voor zitten. Zelf vond ik Chef ook heel leuk, maar ook The Hundred-Foot journey en The Lunchbox. Die films hebben mij meer geïnteresseerd gemaakt in de Midden-Oosterse keuken. Vooral The Hundred-Foot journey, het zag er allemaal zo kleurrijk uit! Masterchef blijft ook leuk om te zien en qua docu’s vind ik vooral die over de relatie tussen voeding en gezondheid (en bij sommige docu’s ook milieu) interessant om te zien, bijvoorbeeld Forks over knives en Foodmatters.

 3. Masterchef AUZ is toch wel een van mijn favorieten. En tales from the bush larder vind ik leuk omdat het een beetje een combi is van reizen en koken (met lokale producten). Foodfilms ken ik eigenlijk niet zo :-). Hoe dan ook, dvd’s superleuk!

 4. Eerlijk is eerlijk, alle series/films/docus over eten en koken kijk ik met alle liefde! Als manlief naar bed is staat altijd 24kitchen aan.
  Oh en Anthony bourdain; love it!

 5. Ik vond The Hundred-Foot journey wel heel ontroerend.

 6. Ja, Chef en The Hundred Foot Journey! Ik raak er zo door geïnspireerd!
  Maar er staan nog veel kookfilms en ook documentaires op mijn to watch-lijst.En ‘Cooking up a tribute’ wordt daar bij deze aan toegevoegd.
  Op het moment kijken we documentaires over koffie (geleend van ‘onze’ koffiebrander): Black Gold en nog een 3-delige zwarte dvd-box waarvan ik nu de naam niet weet omdat de oudste zoon ‘m mee naar school heeft voor zijn les ‘economische aardrijkskunde’. Heel interessant!

 7. Dit lijkt mij een prachtige dvd! Samen met vriendlief volg ik heel veel kookprogramma’s en kijk ik foodfilms. Van Masterchef Australië tot Rudolph’s bakery… Als het maar over eten gaat!

 8. Kookfilm: Eat Pray Love,
  24Kitchen & Jamie Oliver!

 9. Nog een hele leuke voor iedereen die van koken houdt:

  Babettes Feast of Babettes Geastebud, een Deense film/drama uit 1987.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.