Simone's Kitchen

Win Modern Caribbean Flavors van Caribbean Spice girl!

En de winnaar van het boek van Helmi is Nicole!

Toffe workshop

Tijdens ons bezoek aan het altijd warme en tropische eiland Curaçao was de focus culinair. Lekker uit eten maar ook lekker eten máken. Helmi heb je hier al eens eerder langs zien komen toen Tom en ik vorig jaar een workshop bij haar volgden.

Helmi is een van die mensen die een tomeloze energie lijken te hebben en zich met hart en ziel inzetten voor dat waar ze in geloven. In Helmi’s geval is dat het pimpen van de Caribische keuken. Want hoewel Curaçao zelf niet altijd evenveel ingrediënten heeft is de Caribische regio rijk aan prachtige groente en fruitsoorten. Sommige die wij hier ook kennen – zoals jalapeño’s – en andere waar je wellicht nog nooit van gehoord hebt – zoals zuurzak.

Ingrediënten

Helmi begon de workshop dit keer met het doornemen van een aantal van de ingrediënten waar we mee zouden gaan koken. Ondertussen werden dezelfde ingrediënten vakkundig klaargemaakt zodat we ook meteen konden proeven van al het lekkers.

Als special guest kwam Lisette langs. Lisette is van Lionfish Caribbean en een echte Lionfish hunter. De lionfish is een groot probleem in de Caribische wateren en wordt ook wel de kakkerlak van de zee genoemd. Het is een prachtige vis maar doordat de lionfish geen natuurlijke vijanden heeft in de caribische zee neemt hun aantal veel te snel toe, wat de rest van de visstand niet ten goede komt. Lisette heeft haar bedrijf rondom de lionfish gebouwd en geeft lezingen, je kunt vis bestellen, sieraden gemaakt van lionfish vinnen en je kunt mee om op de vissen te jagen.

De lionfish is flink giftig dus jagen op het visje vereist wel enige voorzichtigheid. Het jagen gebeurt dan ook met harpoenen. Super interessant om te horen! Wil je zelf eens een keer mee of wil je meer weten dan kun je de informatie vinden op de Lionfish Caribbean site. Uiteraard had Lisette wat vers gevangen vis meegenomen en hebben we die ‘s middags tijdens de lunch gegeten.

Lisette legt uit over de Lionfish

Na alle uitleg werd het natuurlijk de hoogste tijd om zelf aan de slag te gaan want we waren alweer flink uitgelopen. Het menu bestond uit Helmi’s zoete aardappelsalade, pickled jalapeno’s, ceviche van kakelverse tonijn, lionfish nuggets, salsa verde, pika, pikamayo, geitenworstjes, pesto van zeekraal, mango salsa, koolsalade met kokos, bruschetta, tortilla’s met gebakken tonijn en ik zal vast wel wat vergeten zijn.

Na al dat gekook was het natuurlijk vervolgens tijd om te genieten van al het eten en het paste amper allemaal op de tafel. Zooo lekker!

Winactie:

En…. als special heb ik een fijne winactie voor jullie. Je kunt namelijk Helmi’s boek “Modern Caribbean Flavors” (in het Engels) winnen én een gids over Curaçao. Twee prijzen dus! Wat moet je daarvoor doen?

Like Simone’s Kitchen op facebook en laat hieronder een comment achter vóór zondag 24 september. Laat in je comment weten of je interesse hebt in het kookboek of in de reisgids. Iedereen die een comment heeft achtergelaten dingt mee naar één van de twee boeken.

Helmi geeft haar workshop overigens elke dinsdag op het eiland. Wil je meer daarover weten check dan haar site voor prijzen en meer info.

 

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

20 comments

 1. Wat een super leuke workshop! En ik zou heel graag het kookboek willen winnen 🙂

 2. Ik like je natuurlijk al jaren op facebook, daar zag ik ook deze winactie. Ziet er allemaal heerlijk uit!!!

 3. Het kookboek lijkt me erg leuk om te winnen!

 4. Ik ‘like’ je site heel erg, maar van facebook probeer ik af te komen.
  Ik ben gek op kookboeken (kookboekgek, volgens mijn wederhelft) en heb nog veel te weinig over het Caribisch gebied. Dus ik ding graag mee voor het kookboek.

 5. ik zou heel graag het kookboek willen winnen

 6. Uiteraard like ik je facebook al! En dat kookboek lijkt me heel gaaf. Dat over die lionfish heb ik toevallig afgelopen weekend vernomen.. ik zag een stuk over een lionfish stofzuiger waarmee ze ze vangen, dat is ietsjes eenvoudiger dan met zo’n harpoen lijkt me 😀 Er schijnen  er ooit een paar in florida te zijn uitgezet in open water omdat ze te groot werden voor het aquarium, en nu is het een plaag.. Ze bedreigen veel native dieren en planten.. 

 7. Oh het kookboek zou te gek zijn, woon nu sinds een paar maanden op Curacao en wil zo graag weten wat ik met alle ingrediënten die ik in de winkels zie liggen kan maken en als ik er niet uitkom, toch maar bij Helmi op cursus! Ben ook zo benieuwd naar je bananensoep recept van de gouverneur!! Oh en mijn ouders sturen het graag naar mij op, mocht ik het winnen of breng je het boek langs Simone (; ayo

 8. altijd interesse om iets klaar te maken én te proeven van de andere kant van deze aardbol, dus laat dat boek maar komen 🙂 🙂

 9. Ik ga voor het kookboek.

 10. Jouw Facebook pagina geliked en natuurlijk fan van Helmi. Zou graag het kookboek willen winnen. Helmi kwam bij mij ( ik werkte toen bij Zuikertuintje Supermarkt) haar eerste creaties, lees salades to go in onze koeling zetten voor de verkoop. Dat werd al snel een succes en moesten we bellen dat de salades alweer verkocht waren.

 11. Mijn vrouw haar roots (familie) liggen op Curaçao, ze is er echter nog nooit geweest, dus het boek zou een eerste ‘taste’ van het eiland zijn…… 😀

 12. Ha Simone, ik like en volge je al een tijd. Ik heb interesse in het kookboek, met dit rare onvoorspelbare weer zijn we toe aan eten dat ons nog even herinnerd aan de zomer en beter weer

 13. Hi!

  Ik zou heel graag het kookboek winnen!

  De dingen die mijn collega’s van Curaçao wel eens meenemen naar het werken zijn heerlijk, homemade jalapeñosaus is mij niet vreemd 😉 (https://www.instagram.com/p/BKJNuq4A8jU/) en ik ben me aan het verdiepen in de Caribische keuken 🙂 zo heb ik ook Afro-Vegan aangeschaft afgelopen jaar, dit zou een hele mooie aanvulling zijn!

 14. Kookboek lijkt me super gaaf!! 

 15. Oeehhhhh, het kookboek zou fantastisch zijn om te winnen. Ik ben nog helemaal niet thuis in de Caribbische keuken en hou er van om nieuwe dingen te leren. En leuk om nieuwe inspiratie voor mijn eigen blog op te doen! 😉

 16. Oeh, ik wil heeeeeeel graag kans maken op het kookboek!
  Ik ken die keuken nog niet zo goed, maar wil me er graag meer in verdiepen.

 17. Super super gaaf kookboek, die zou ik heel graag wille toevoegen aan mijn collectie. Duimduimduim..

 18. Pingback: Foodie vakantie in Curacao 29 sept tm 5 okt 2019 | Simone's Kitchen

Reacties zijn gesloten.