Simone's Kitchen

Wie schrijft die blijft… Gedachten op zondag

Schrijven op zondag

Toestanden

Ik vind het allemaal best lastig en met mij de rest van Nederland. Of misschien moet ik zeggen de rest van de wereld want laten we wel wezen; als er een wereldwijde crisis genoemd kan worden dan is het deze toch wel. Ik realiseer me ook dat de online wereld de enige plek is waar je nog ongestoord en zonder gevaar je gang kunt gaan. De plek waar je je gedachten op een rijtje kunt zetten in een blogpost.

Schrijven

Schrijven is altijd al mijn uitlaatklep geweest. Dat begon al toen ik een jaar 8 was. Ik schreef verhalen over een fantasiewereld waar ik natuurlijk altijd de heldin was. Ik kon met dieren praten, had een bijrol naast Old Shatterhand en Winnetou en schreef op wat latere leeftijd een compleet horrorboek. Nooit uitgegeven overigens hoor, maar ik heb m wel als boek laten printen. Het is een flinke pil.

Schrijven doe ik dus ook in deze onzekere tijden. Tijden waarin het sociale leven zoals we dat voorheen kenden volledig op zijn gat ligt. Vrienden ontmoeten kan virtueel maar live liever niet. Werk wordt – in mijn branche in ieder geval – links en rechts gecancelled. Want ja teveel mensen bij elkaar. Ook al zijn het er soms echt maar 1 of 2. Bizarre tijden dus.

Nooit gedacht dat ik het ooit zou meemaken

Tijden ook waarvan ik eerlijk gezegd nooit had verwacht dat ik die ooit nog zou meemaken. Films als resident evil, outbreak en vergelijkbare scenario’s daar smul ik altijd van. En natuurlijk zijn dat veel extremere virussen maar toch… Je wilt liever niet het onderwerp zijn van de volgende virus blockbuster. Want hoeveel films zullen er straks – als alles voorbij is – gemaakt gaan worden over deze situatie? Hoeveel nieuwe klassiekers gaan straks gemaakt worden? Als de filmindustrie niet voor die tijd over de kop gaat tenminste.

De wereld maar dan anders…

Hoe gaat de wereld er straks uitzien? Gaat er ook echt wat veranderen of gaan we straks – na deze crisis van wereldformaat – gewoon weer verder waar we gebleven waren? De economie ligt op zijn gat, de reiswereld zal heel hard moeten knokken om weer boven jan te komen en nou ja, eigenlijk alle industrieën wel. De enigen die profiteren van deze situatie zijn de supermarkten en ik denk ook de Unilevers van deze wereld. Al die producten die mensen nu aan het hamsteren zijn, zijn geen producten van kleine lokale ondernemers. Jammer, want juist die hebben het nu zo hard nodig.

De antwoorden heb ik zeker niet en aan deze post heb je dan ook helemaal niks. Maar ik vind het prettig om zo eens in de week een random post te plaatsen met mijn gedachten. Overslaan is altijd een optie…

Blijf veilig.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.