Week nummer twee alweer in de pocket! Bijna halverwege de whole30! Gaat eigenlijk toch altijd wel weer snel moet ik zeggen! Een overzicht per dag.

Dag #8

Vandaag had ik niet echt goed voorbereid. Ik had een videoshoot (voor de foodfotografieschool) en ik zou de zoete gerechten voor paleo magazine op de foto gaan zetten. Daarvoor had ik de dag ervoor al koekjes gebakken en in de studio nog muffins en een ander dessert. Omdat ik die niet kon proeven natuurlijk had ik Caroline en Anja gevraagd als mijn testers. En konden we het meteen op de foto zetten. Maar ontbijt was dus niet goed gepland, evenmin als de lunch. Ontbijt waren twee gekookte eieren, lunch kokosyoghurt met mango en gemengde noten en avondeten geroosterde bloemkool met spekjes en hazelnoten en een schapenkotelet (van de woeste grond). De schapenkotelet vond ik wel spannend eerlijk gezegd want… schaap? Maar eigenlijk verrassend lekker.

Dag #9

Slecht geslapen vannacht! Die stomme opvliegers willen maar niet minder worden, maar goed ooit….

Stevig ontbeten met een tortilla met champignons, boerenkool, spekjes en courgette. Ik had vandaag een fotoshoot met kaas dus ik wilde zeker weten dat ik niet per ongeluk een stukje kaas naar binnen zou werken! Voor Tom had ik een aardappelsalade gemaakt om mee te nemen naar de markt en voor mezelf een variant daarop. In de studio afgemaakt met een gekookt eitje en nog wat groente die her en der in de koeling lag. ’s avonds aten we slaschuitjes met groente en pittig gehakt.

Dag #10

Gelukkig beter geslapen en voelde me prima. Ik merkte wel dat mijn lontje wat korter was vandaag dan anders. Gelukkig een relatief rustig dagje met een kappersbezoek en beeldbewerking. ’s Middags met manlief een stuk gewandeld om even wat frisse wind door de grijze massa te krijgen. (Gekke uitdrukking eigenlijk. Alsof de wind bij die grijze massa kan komen! Haha) Ontbijt was scrambled eggs met leftover gehakt van gisteren, courgette en champignons. Lunch twee gebakken eieren met champignons (ze moesten op!) en spek. Avondeten bloemkool nasi goreng met amandelsatesaus en ’s avonds een klein handje noten.

Dag #11

Alweer kaas op de foto vandaag. Kaasfondue dit keer en mijn collega’s vonden het nodig om dat te combineren met donuts, noga en ik geloof tortilla chips. Ik voelde me wel stoer met mijn bak broccolisalade eigenlijk. Haha… Ik had in de studio ontbeten met twee gebakken eieren, avocado en tomaatjes. Lekker en zorgt ervoor dat ik de ochtend prima doorkom. ’s Middags broccolisalade met mango, walnoten en een gekookt eitje. Met een mayo dressing. (Vergelijkbaar met deze) Het is voor mij relatief makkelijk om even snel wat in elkaar te draaien in de studio. Natuurlijk een volledig uitgeruste keuken en altijd wel iets te eten in de koelkast. ’s Avonds maakte ik een poke bowl. Het is het makkelijkste en gezondste ‘fastfood’ dat we vaak op vrijdag eten als Tom laat thuis is.

Dag #12

Vandaag was geen schoolvoorbeeld van een goede whole30 dag. Niet dat ik iets geks heb gegeten maar ik had een kookdag vandaag voor paleomagazine en maakte zo een recept of zes. Vier soepen, een curry pasta en een diner. Dus in plaats van een fatsoenlijk ontbijt en een fatsoenlijke lunch, at ik de hele dag een beetje van dit en dat. Ik proefde wat hier, nam een hapje van daar… enzovoort. Alleen ’s avonds was het min of meer normaal met de soepen als avondmaaltijd aangevuld met gerookte zalm en kip. Erg lekker allemaal maar beetje rare “eetdag” dus. Verder prima en alles onder controle!

Dag #13

Vannacht heb ik voor het eerst in lange, lange tijd zo maar bijna 6 uur geslapen zonder wakker te worden. Dat zou vaker moeten gebeuren. Lijkt me wel wat. Tom is zielig want hij heeft de beroemde en beruchte ‘manflu’ Maar ok hij is wel echt snotterig en zo en niet zo lekker dus we waren wat traag met starten vanmorgen. Ik bakte een lekkere fritatta (of is het nou frittata) met spinazie, champignons en spekjes. Daarna ging ik aan de slag weer om nog wat recepten te maken. Drie vandaag dus het avondeten is ook alweer geregeld. ’s Middags nog een stukje gewandeld. Niet echt ver hoor, naar de supermarkt en terug. Echt lekker weer was het niet maar er toch even uit geweest. En dan is het morgen alweer de laatste dag van week 2!

Dag #14

Twee weken in the pocket! Goed ontbeten vanmorgen met een fritatta weer met groente. ’s Middags had ik een fotoshoot op locatie in Amersfoort. Ik was vergeten iets mee te nemen maar hoopte dat er wel iets was wat ik zou kunnen eten. En dat werd zeebaars met groente uit de oven. Niet slecht als “emergency” eten. Haha… Wel een tikkie aan de te lichte kant dus ik heb ’s middags toen ik thuiskwam nog iets met courgette en kip gegeten (wat Tom als lunch had gemaakt) en ’s avonds hebben we poke bowl gegeten.

Al met al ging het allemaal dus prima afgelopen week. Ik heb geen moeite om me aan het eten te houden maar soms ben ik wat slecht met plannen en dat merk je dan toch wel in soms te weinig eten (want er is niet meer) of op gekke tijden eten. Daar ga ik volgende week eens wat beter op letten!

Lees hier het verslag van week 1!

Delen is fijn!