Ontbijtjes

En week 1 zit erop!

Time flies when you’re having fun zeggen ze toch? Nou.. hoe verliep mijn eerste week whole30? Hieronder per dag een klein verslagje

Dag #1

Yay! Eindelijk dag 1! Onwijs veel zin om te beginnen dit jaar. Meer dan anders eigenlijk, wat waarschijnlijk ook komt doordat ik me de laatste weken heel erg heb verdiept in voeding en wat voeding met je doet. Altijd een goede voorbereiding op een whole30 voor mij. En na oud- en nieuw met teveel wijn, teveel oliebollen en andere bende voelde ik me vandaag echt als een krant. Wat nog maar eens extra aangeeft dat voeding zó bepalend is voor hoe je je voelt! Ik had ’s morgens echt geen zin om te eten en we waren trouwens pas om een uur of tien wakker, dus mijn eerste maaltijd was een bordje met twee gebakken eieren, avocado en tomaatjes. Heerlijk!

’s Avonds hebben we een soep gemaakt met runderballetjes, eigengemaakte bottenbouillon en vooral veel groente. Ik moest de hele dag onwijs veel plassen dus ik vermoed dat mijn lichaam heel druk is geweest met het wegwerken van alle afvalstoffen. Ik heb ook goed veel water gedronken hoor. Dat helpt altijd. Tom doet ook mee met de whole30 maar begint een dagje later. Hij wilde wel graag nog een borrel drinken met zijn vader. Prima. Ik had een watertje en hij een wijntje. 😉

Dag #2

Weinig bijzonderheden te melden voor de tweede dag. Beetje hetzelfde als dag 1, behalve dat we ontbeten hebben met scrambled eggs, courgette, paprika en tomaat. Lunch was leftovers van de rundersoep en avondeten Aziatische sesamnoodles met kip (lekker!) uit het Whole30 kookboek. Voelde me verder prima, al borrelde mijn maag en darmen flink de hele dag.

Whole30 lunches

Dag #3

Vandaag mijn eerste sociale bezigheid tijdens de whole30. Lunch met een vriendin. De kaart hadden we van tevoren al even gekeken of er uberhaupt iets op stond voor mij maar dat viel mee. Uitsmijter met spek besteld zonder brood. Was erg lekker en vulde prima. Misschien niet genoeg groente (behalve het beetje sla dat erbij zat) maar prima om de middag door te komen. ’s Avonds mijn favoriete aardappelsalade met worst.

Dag #4

Het begin van de dag was vandaag best een beetje lastig. Ik moest nuchter blijven voor een bloedprik dingetje en dat was pas om 10.45. Dat betekende geen koffie en geen ontbijt. Normaal iets waar ik geen moeite mee heb (intermittent fasting doe ik regelmatig) maar vandaag was het zwaar. Na het bloedprikken ook een tikkie duizelig, dus de (vroege) lunch ging er goed in! Dat was broccoli-aardappelsalade met mango, pecannotten en gekookt eitje. Dressing van mayo met watermeloen/venkel azijn. Lekker! ’s Morgens had ik al stoofvlees in de slowcooker gegooid want Tom stond op de markt vandaag en moest ’s avonds weer vroeg weg dus makkelijk om het eten dan al klaar te hebben. Gegeten met bloemkoolrijst. Mijn stoelgang begint weer op gang te komen na weken van obstipatie. Dus dat is erg fijn! Lang leve de vezels!

Dag #5

Vroeg op vandaag (marktdag) dus ik stond om half 7 al scrambled eggs te maken met champignons, tomaatjes en avocado. Toch erg lekker hoor. En het zorgt voor een goede bodem voor de dag. Meteen ook tonijnsalade gemaakt om mee te nemen want bespreking vanmiddag in Pijnacker. Dat was nog een happening want iedereen zat aan de cake, koek, pizza, brownies en meer van dat soort eten.. Voelde me wel stoer met mijn tonijnsalade!

Ik voelde me vanmorgen bij het opstaan wel flink brak. Terwijl ik redelijk had geslapen dus denk dat de afkickverschijnselen toeslaan.. 😉

Dag #6

Redelijk geslapen maar ik heb vandaag behoorlijk last van duizeligheid. Hmm. Nu ben ik ook twee dagen geleden begonnen met hormoontherapie (met bio-identieke hormonen) dus het kan heel goed dat het daar aan ligt maar het bepaalt wel voor een groot gedeelte mijn dag. Ik wilde een aantal foto’s schieten voor paleo magazine maar elke keer als ik bukte werd ik niet helemaal lekker dus na twee foto’s maar gestaakt en de kamer kerstvrij gemaakt. Daar hoefde ik niet zoveel voor te bukken. Haha. Vanmorgen kokosyoghurt met fruit en als lunch had ik een shakshuka met boerenkool. Erg lekker! ’s Avonds weer de soep van gisterenavond want we hadden nog veel over en hij is lekker!

Foto’s maken van ons avondeten en mayonaise maken!

Dag #7

De duizeligheid is gelukkig voorbij. Dat is wel heel prettig want daar werd ik niet zo blij van. Vanmorgen scrambled egg bowl. ’s Middags een regenboogsalade met veeeeel groente, kip en een limoen-mayodressing en ’s avonds kabeljauw met geroosterde venkel en zoete aardappel. O en later op de avond een handje rauwe amandelen want ik had nog een beetje trek. Daar moeten we mee uitkijken want noten is een zwak punt voor ons. Niet rauwe amandelen overigens maar gezoute cashewnoten vooral. Die komen er dus niet in voorlopig.. 🙂 Ik moest vandaag ook koekjes bakken voor paleo magazine en ze roken goddelijk. Ik heb ze niet gegeten! (Overwinning!) Maar omdat ze toch geproefd moeten worden neem ik ze morgen mee naar de studio voor het ‘proefpanel’. De vrijwilligers hebben zich al aangemeld. Haha.

En zo zit de eerste week er alweer op! Al met al was het goed te doen dus op naar week twee!

Delen is fijn!