Simone's Kitchen

Whole30 – opnieuw….

whole30

Ja hoor…. We gaan het weer doen. Een whole30. Zie het als een detox, een manier om je etensgewoonten te resetten en even weer pas op de plaats te maken. Dit is onze vierde whole30 alweer en het feit dat we toch weer terugkomen geeft – denk ik – aan dat het een prima manier is voor ons.

Bovendien is er nog een extra reden om het te doen dit keer. Ik heb namelijk momenteel een – waarschijnlijk – lipoom rechts onder in mijn rug. Deze drukt op zenuwpunten en veroorzaakt echt hele vervelende pijn. Die ook nog eens niet reageert op pijnstillers. Twee jaar geleden had ik hetzelfde probleem vlak voor we aan onze eerste whole30 begonnen en ‘de bult’ reageerde er toen op. Verdwenen. Om nu weer terug te keren.

Broccoli salad met amandel | simoneskitchen.nl

Het kan best toeval zijn geweest hoor. Maar het is de moeite van het proberen waard. Overleg met de huisarts gehad en hoewel een lipoom in theorie niet op voeding reageert is het een ‘baat het niet, dan schaadt het niet’ scenario.

Het alternatief is namelijk dat het eruit gesneden moet worden. En de kans dat het weer terug groeit is groot. Ik heb het niet zo op snijden. En al helemaal niet in mijn lichaam. Er is wel ook al een afspraak met de chirurg gemaakt. Over ruim een week.

We zien het wel: wij doen voorlopig sinds afgelopen maandag (de 11e) dus voor de komende maand weer een whole30.

Echt veel zul je er hier niet meteen van merken. Ik heb nog best een paar minder gezonde recepten liggen en ik ga jullie ook niet vervelen met dagelijkse updates. Als je het interessant vind, kun je het volgen op In Simone’s Kitchen, (wat in principe dezelfde site is maar dan in het Engels) waar ik het – net als vorige keer – allemaal per dag bij hou.  en als het je worst zal wezen dan vind je hier gewoon de gebruikelijke dingen…:)

Wish me luck!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

4 comments

  1. Heel veel succes, je kan het natuurlijk prima! Zeker omdat je het al eens vaker hebt gedaan. Maar zo af en toe een klein updatje kan best hoor 😉 ( ik ben niet zo goed in engels lezen)
    Liefs Sabine

  2. Ik had nog nooit gehoord van Whole30, maar ben gelijk even gaan Googlen. Het lijkt me wel lastig, als je ook geen bonen of zuivel mag! Ik ga jullie proces volgen. Het eten van de eerste twee dagen ziet er in ieder geval prima uit. 🙂

    • Ja, alhoewel ik moet zeggen dat het me nu voor de vierde keer echt een heel stuk makkelijker af gaat. Ik weet wat ik wel en niet mag en die bonen en zuivel heb ik – nu nog niet althans – niet gemist. Maar dat kan nog komen… 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.