Broccolisalade met  hazelnootjes en kalkoen | simoneskitchen.nl

Ik was vergeten hoe het is: spierpijn… En nou kan ik natuurlijk zeggen dat dat de schuld is van het ongeluk maar de waarheid is dat ik ook voor die tijd een beetje met de pet ernaar gooide. Sporten heb ik het dan over he. Tom en ik wandelden wel regelmatig, maar in drukke tijden schoot ook dat er nog wel eens bij in. En in de winter, als het regent of tien graden onder nul is (hebben we dat überhaupt gehad deze winter??) dan is die bank en dat warme dekentje echt héél verleidelijk.

Dus had ik al een tijdje niks serieus gedaan. Vervolgens ging ik zo een maandje of vijf in bed liggen (nou ja ik tel bed en rolstoel even bij elkaar op) en dan ineens ging ik dan afgelopen maandag voor het eerst weer serieus aan de slag. Ik was de weken ervoor al wel naar de sportschool geweestmaar geloof me als ik zeg dat het heel anders is als er iemand naast je staat. Hahaha… Als je alleen traint en het wordt moeilijk denk je: Phoe, ik ben moe… Volgende oefening. Maar dan staat er ineens iemand naast je en die zegt “kom op nog maar tien ! (Of twintig, of drie sets van twintig ) Shock voor die spieren van me…

Broccolisalade met hazelnootjes en kalkoen | simoneskitchen.nl

En dus – was te verwachten – had ik flinke spierpijn op dinsdag en nog een beetje meer op woensdag. Niet té erg. Ik heb vaak genoeg spierpijn gehad waarbij je voelt dat je eigenlijk te ver bent doorgegaan. Dat was nu niet zo. Pijnlijk genoeg om flink te kreunen, maar gisteren was het alweer ver genoeg gezakt om de tweede training door te komen. En stiekem vind ik het best lekker dat trainen… Niet alleen lichamelijk goed, maar ook geestelijk dus. Ik hou wel van een beetje afzien..

En ondertussen natuurlijk ook nog strak aan het gezonde eten. Deze broccolisalade met hazelnootjes is een blijvertje. Die gaan we zeker ook na de whole30 nog wel een keertje maken!

Broccolisalade met kalkoen en hazelnootjes | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Broccolisalade met hazelnootjes en kalkoen

Deze salade kun je goed meenemen als lunch. Tom neemt het vaak mee als hij naar de markt gaat. Neem wel een tandenstoker mee.. 🙂 Voorkomt groene dingetjes tussen je tanden!
Voorbereidingstijd: 10 min
Totale tijd: 10 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 stronk broccoli
  • 100 gram wortel geraspte
  • 200 gram kalkoen gekookte
  • handje hazelnoten

Dressing:

Instructies

  • Haal de broccoli uit elkaar in roosjes en doe die in de keukenmachine. Draai tot het grove korrels zijn geworden. Blancheer deze even heel kort in kokend water. Het makkelijkste gaat dit als je het in een zeef doet en die even in een pan kokend water houd. Echt een paar seconden is maar nodig. De kleur van de broccoli wordt dan mooi groen en het hele rauwe is er vanaf. Als je een quooker hebt is het nog sneller. Gewoon even onder het kokende water doorhalen.
  • Laat de broccoli uitlekken en afkoelen. Snij ondertussen de kalkoen in blokjes en meng alles met elkaar.
  • Maak de dressing door de ingredienten te mengen en doe dit door de broccoli heen.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!