simone s kitchen&sz=1x1&t=campaign%3Dsimone s kitchen 310818484

Noodles met pittige kip en kruiden van Santa Maria | simoneskitchen.nl

Ik prijs mezelf regelmatig gelukkig omdat Simone en ik inmiddels best al wat van de wereld hebben gezien.
Wij vonden het allebei belangrijk om veel landen te bezoeken en cultuur te snuiven,zelfs als de portemonnee het eigenlijk niet helemaal toeliet. Ons motto was, en is, je kunt er beter in het hier en nu van genieten, want straks kan het misschien niet meer.

Centraal- en Midden Amerika, Afrika en Azië hebben we inmiddels allemaal wel ruim bezocht. En wat mij natuurlijk enorm is bij gebleven, zijn die geweldige en aparte smaken die je in ieder land weer kunt ontdekken. Vaak proef je gerechten met ingewikkelde combinaties van kruiden, terwijl er eigenlijk maar een paar kruiden of specerijen zijn die zo’n typische smaak van een land vangen. En dan weer thuis in ons kikkerland(je), wil ik als eerste die smaakcombinaties zo goed mogelijk vinden.

simone s kitchen&sz=1x1&t=campaign%3Dsimone s kitchen 310818484

20150804-MH2A8454

Want, als ik die smaak proef, ben ik weer even in het buitenland en dan heb je toch het goedkoopste retourtje van je favoriete vakantiebestemming te pakken?

Ik heb met name altijd enorm op gekeken tegen de Aziatische keuken. Geweldige, genuanceerde smaken, maar dan ook een hele waslijst met kruiden en specerijen die in een bordje werden gestopt. De ene naam nog vreemder dan de ander. En, voor je het weet, ben je in de toko een half vermogen kwijt om een specifieke smaak te vinden die je zo geweldig vond in het buitenland.

Je kunt je voorstellen dat ik dan word getriggerd, wanneer ik in de winkel een potje in het kruidenrek zie staan met op het etiket: wasabi en sesam. Dat klinkt Oosters en lekker en het lijkt ook nog eenvoudig te gebruiken. Ik dacht: ‘Kan mij het schelen. Ik neem zo’n potje mee. Voor hetzelfde geld is het die wereldsmaak, waar ik al even naar op zoek ben.’

Thuis even wat uit het potje op mijn hand gegooid om te proeven en ik werd onwijs verrast door de pure smaak. Ik proefde bijna letterlijk de andere kant van de wereld: sesam, wasabi en zelfs een beetje gember. Zoals de kruidenmarkt van ver weg ruikt, zo geurde heel even mijn Hollandse keukentje. Wereldse smaak én dat in een potje in Nederland? Lekker hoor!

Blijkt dit een kruidenmix te zijn van Santa Maria. Dat had ik niet verwacht, want die kende ik alleen maar van mijn Mexicaanse spulletjes. Pakken die lui, gewoon ook even de rest van de wereldsmaken mee! En goed ook.

20150814-MH2A9616

En ook in de keuken blijft de Aziatische smaak van de kruiden die ik had mee gepakt keihard overeind staan. Ik heb zelf de proef op de som genomen met een noedelgerecht van groente en kip, waarbij deze heerlijke kruidenmix net die herinnering aan de Oriënt weet te pakken. Echt goed spul.

En ik had al gezien dat ze nog meer smaken uit alle werelddelen te pakken hebben genomen. Ben er bijna zeker van dat ook die kruiden de geest van het land hebben kunnen pakken. Kan niet wachten om de cajun kruiden of de limoen peper in een kruidenmolen ook te gaan proberen.

Hier een recept waarmee je in een kwartier iets echt Oosters op tafel tovert.

20150804 MH2A8454

Noedels met pittige kip

Nog geen review

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 15 minuten
totaal 25 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 2 kipfilets ± 250 gram
  • Wasabi sesam kruiden
  • Scheut olijfolie
  • 100 gr groene aspergetips in stukjes gesneden
  • 2 bosuitjes in stukjes gesneden
  • 150 gr champignons in kwarten gesneden of 150 gr paddenstoelmix
  • 50 gr noodles of bami
  • 3 el sojasaus
  • 2 el water
  • 1 el honing
  • Zout en peper

  • Wrijf de kipfilets ruim in met de wasabi sesam kruiden en het scheutje olijfolie en laat dit voor een minuut of vijf intrekken (wanneer je ze in de aluminiumfolie verpakt, trekken de smaken nog beter in de kip)
  • Breng en pan met ruim water aan de kook en kook hier de noedels of bami volgens instructies in af.
  • Doe ondertussen de groenten met een beetje olie even roerbakken in een wok en zet tegelijk een koekenpan met olie op het vuur voor de kipfilets. Als de olie warm is, leg je de heerlijk gemarineerde filets erin en bak je ze goudbruin gaar, terwijl je ze regelmatig keert. Haal hierna de filets uit de pan en laat ze nog een minuut of twee op een snijplank rusten
  • Blus de geroerbakte groente af met de sojasaus, honing en het water en laat de saus even een minuutje inkoken.
  • Giet de gekookte noedels/bami af en spoel ze even na met koud water. Direct met een tang over twee borden verdelen. Serveer over de noedels een royale lepel van de groente met saus. Snij de filets in lange dunne reepjes en maak de borden af met deze kipreepjes.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Voor nog meer ideeën met deze en andere kruiden in de Fine Selection range, neem je gewoon een kijkje bij: http://www.santamariaworld.com/nl/gerechten/

Momenteel zijn de kruidenmixen van Santa Maria alleen nog verkrijgbaar bij Emté supermarkten. Hopelijk binnenkort op meer locaties!

Disclaimer: Dit betreft een gesponsorde post. We doen dit uiteraard alleen als we achter een product staan en alle meningen zijn dan ook zoals altijd die van onszelf.

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Tom Gerrets

Tom staat met de lekkerste producten die ook in Simone's Kitchen worden gebruikt op diverse markten in Nederland. Na een aantal enerverende kookcursussen ontwaakte het kookvlammetje in hem en al snel borrelden de ideeën voor lekkere gerechten bij hem omhoog. Die deelt hij nu graag met jullie en vaak verpakt hij zijn recepten met een grap of een grol. Met Carpe Diem als lijfsspreuk is Tom de Bourgondiër pur sang op deze culinaire blog en de uitvinder van de Dude Food dinsdag.