Deze heerlijke vegan wentelteefjes met aardbeien zijn super eenvoudig om te maken en altijd lekker. Ik maakte ze dit keer met bruin brood maar je kunt natuurlijk elk brood gebruiken wat je hebt liggen.

Wentelteefjes met aardbeien | simoneskitchen.nl

Vegan wentelteefjes met aardbeien

Vandaag een lekker eenvoudig recept voor vegan wentelteefjes. Dat ik fan ben van wentelteefjes én van broodpudding (wat ik altijd een soort wentelteefjesschotel vindt) is misschien geen geheim meer. Ik zal hieronder alle variaties even linken dan kun je kiezen welke je het allerlekkerste vindt.

Ik maakte dit keer vegan wentelteefjes wat in principe niet ingewikkeld is om te doen. Het verschil zit hem met name in het gebruik van bloem en natuurlijk plantaardige melk in plaats van gewone melk of room.

Bij normale wentelteefjes gebruik je ei en melk om een en ander te binden. In dit geval mengde ik de bloem met de amandelmelk en de koekkruiden en dat was voldoende om het een zelfde soort effect te geven als met een ei.

Met chia of lijnzaad?

Hoewel ik het niet geprobeerd heb zou je ook een lijnzaad of een chia-ei kunnen maken voor de wentelteefjes met aardbeien. In dat geval meng je 1 eetlepel (gebroken) lijnzaad met 3 eetlepels vocht. Dit laat je heel even staan en meng je dan met de rest van de melk. Omdat ik het niet uitgeprobeerd heb durf ik niet te garanderen dat het werkt, maar wil je geen bloem gebruiken dan is het de moeite waard om het uit te proberen.

Ben je fan van wentelteefjes?

Zoals beloofd heb ik nog de nodige variaties voor je op een rijtje gezet!

Wentelteefjes met aardbeien | simoneskitchen.nl

Vegan wentelteefjes met aardbei

Nog geen review
GangOntbijt
KeukenHollandse keuken

Heerlijke wentelteefjes die je naar wens vegan kunt maken of gewoon zo kunt laten
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 15 minuten
totaal 15 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 80 gr bloem
  • 2 tl koekkruiden
  • 300 ml plantaardige melk
  • 1 el olie om te bakken
  • 8 sneden brood
  • 150 gr verse aardbeien of ander vers fruit
  • poedersuiker naar wens

  • Giet de lijnzaad drink in een kom en voeg de bloem en de koekkruiden toe. Klop even goed door.
  • Verhit een koekenpan met een beetje olie en doop een sneetje brood in het melkmengsel. Laat eventueel even erin liggen en leg dan in de pan.
  • Bak aan beide kanten bruin en ga door met de rest van de boterhammen.
  • Serveer de wentelteefjes met verse aardbeien en poedersuiker

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 296kcal | Koolhydraten: 50g | Eiwit: 8g | Vet: 7g | Verzadigd vet: 1g | Meervoudigd onverzadigd vet: 2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 4g | Natrium: 490mg | Kalium: 191mg | Vezels: 5g | Suiker: 5g | Vitamine A: 11IU | Vitamine C: 23mg | Calcium: 157mg | Ijzer: 3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.