Nou we hebben de tweede week er op zitten voor onze budget challenge en wat hebben we allemaal gegeten en hoeveel hebben we nog over van het budget. Laat ik in ieder geval zeggen dat je al ontzettend veel geld kunt besparen door een beetje op de aanbiedingen te letten. Zeker met groente kun je behoorlijk wat besparen door naar de markt te gaan (kijk of ze een groente pakket hebben zoals in Heerhugowaard) of op aanbiedingen te letten zoals bijvoorbeeld bij de Deen elke dinsdag het geval is.

20140207-MH2A5082

Wat aten we deze week allemaal? O en als je benieuwd bent hoe Esmee het eraf heeft gebracht deze week, check dan even haar roundup. Ik zag dat Es de prijzen per persoon heeft genoemd en ik voor ons het totaal. Nou ja, komt op hetzelfde neer maar dat je het even weet om verwarring te voorkomen!

Startbudget op maandag: € 78,81

Maandag & dinsdag; Knolselderijsoep met krokante spekjes Prijs per dag was € 1,37 dus voor de twee dagen € 2,73

Woensdag : Pukka gele curry met rijst Prijs voor 1 dag was € 2,52

Donderdag : Witlof met ham en kaas, gehaktbal en aardappels € 2,65 (Geen recept van op de site maar witlof was € 0,60, Gehakt 250 gr. € 0,75, aardappels € 0,15 (we hadden een aanbieding van 5 kilo aardappels voor € 1,50. Ook weer de Deen), Ham € 0,60, kaas € 0,55. Totaal dus € 2,65)

Donderdag: Uiensoep € 2,41

Vrijdag: Geroerbakte prei met roomsaus, aardappel en rookworst (prei € 0,60 (groentepakket Es), rookworst € 0,89 (Basic AH) aardappels € 0,15, room € 0,89 ham € 1,79 Totaal € 4,32. Dat was dus over budget…. Oops. Achteraf gezien was die rookworst helemaal niet nodig geweest want het was nu een beetje veel. Alleen de ham had prima gekund. De rookworst viel me trouwens helemaal niet tegen voor die 89 cent. Dat is uit de collectie van AH, basic. Goede spullen voor heel weinig. Es heeft bij de Deen een verse rookworst gekocht voor 1 euro. ben ook benieuwd hoe die is bevallen.

Zaterdag : Gebakken witlof met kip in salie en mosterdroomsaus (recept komt volgende week) Prijs voor 1 dag was net iets boven budget met € 3.05

Zondag: Mijn verjaardag dus uit eten geweest. We hebben geluncht dus ik tel het avondeten toch maar mee ook al hebben we de leftover gegeten van de witlof met wat aardappelpuree. Redelijkerwijs zal ik daar dan ook € 3,05 voor rekenen.

Startbudget : € 78,81

Totaal uitgegeven voor avondeten in deze week € 20,73. Omgerekend komt dat neer op een gemiddelde prijs van € 2,96. De supergoedkope knolselderij soep heeft ons gered! 😉

Startbudget voor de volgende week is dus € 58,08

Delen is fijn!