All Inclusive

Ik heb al eens eerder verteld dat ik geen fan ben van het all inclusive concept. Dat heeft vooral te maken met mijn rusteloosheid en met het feit dat ik het eten vaak abominabel slecht vindt. En als ik op reis ben wil ik – als het even kan – toch op zijn minst lekker en lokaal eten. Dat is een van de redenen dat we zo graag reizen. Het eten!

Toen ik door Neckermann werd gevraagd of ik mee wilde voor een paar dagen naar Turkije om Club Marvy te ontdekken was ik dus enigszins sceptisch. Want elk resort zegt op papier het allerlekkerste eten te hebben. Ik was dus benieuwd.

Heerlijk slapen bij Club Marvy

We kwamen laat aan in de nacht, rond een uur of drie en werden – ondanks het late uur – ontvangen met een lekker drankje en wat kleine snacks. Nu smaakten die al erg goed, maar honger maakt rauwe bonen zoet, dus dat was nog geen overtuigend bewijs natuurlijk. We werden snel en efficient naar onze kamers gebracht en zonder al te veel rond te kijken dook ik snel mijn bedje in.

Pas de volgende ochtend kon ik echt zien waar we terecht waren gekomen en de korte wandeling van mijn bungalow (de kamers liggen in diverse bungalow gebouwen verdeeld over het grote terrein) naar het buffet restaurant beloofde al veel goeds. Het resort is prachtig ingericht en door het vele groen en de vele verdiepingen oogt het veel kleiner dan het in werkelijkheid is.

Biologisch

In het restaurant aangekomen keek ik mijn ogen uit. Ik geloof dat ik eerst een half uur rond liep als een kip zonder kop met openhangende mond van al dat lekkers. Het leuke is ook dat je niet een enorme rij hebt met de gerechten maar het is heel slim opgezet. Er zijn allerlei hoekjes en nissen gecreëerd waardoor je op geen enkel moment het idee hebt in een massale onderneming rond te lopen. Op de ene hoek worden verse tosti’s gemaakt, een stukje verder staat een pizzabakker vers brood te maken en weer een andere hoek om vind je iemand die pannenkoeken aan het maken is.

Hetzelfde geld voor de zitplekken. Je kunt buiten plaatsnemen op het terras, waar je uitzicht hebt op zee en het zwembad of een hoekje kiezen binnen of op een van de andere plekken. Ook hier is alles dermate goed verdeeld dat je zeker niet het “vreetschuur” gevoel krijgt.

Veel van de producten van Club Marvy komen van hun eigen biologische boerderij waar wijn verbouwd wordt en hun prijswinnende olijfolie. Lokale producten staan dan ook hoog in het vaandel hier en de kwaliteit van het eten is top.

Lunch

Ook tijdens de lunch is de keuze geweldig en veel wordt vers voor je neus klaargemaakt. Wil je een vers gegrilde dorade? Of liever een moot zalm? Of wil je misschien Italiaans? Buiten staat een grote pizza oven en een pasta bar, waar de chef ter plekke een pasta bereidt zoals jij die graag wilt hebben. Veel verser kan het niet.

Infinity pool

Het resort zelf is zo groot dat de verder weg gelegen gedeeltes via buggy’s bereikbaar zijn. Ook lopend natuurlijk, maar heb je geen zin om te lopen dan kun je je eenvoudig laten brengen. Het 18+ gedeelte ligt wat verder weg van het hoofdgebouw, maar hier is een apart ontbijtrestaurant en een apart strand voor mensen zonder kinderen. Ideaal als je even helemaal weg wilt zijn en geen last wilt hebben van spelende kinderen. Wij sliepen in het normale gedeelte en ik heb zeker geen last gehad van kinderen, maar ik kan me voorstellen dat het in het hoogseizoen lekker is om wat verder weg te zitten.

Er zijn twee grote zwembaden op het terrein en wij hebben een paar uurtjes in de infinity pool rondgehangen die prachtig is. Er is een handdoekservice (bij het hoofdgebouw) maar bij de infinity pool zag ik dat alle bedden al handdoeken hadden als je aankomt. Heel prettig. Zelfs over de handdoeken is trouwens nagedacht. Niet saai wit hier maar ook weer natuurlijke materialen en natuurlijke tinten. De handdoeken en de badjassen die je in de kamers vindt kun je trouwens ook kopen in een van de leuke winkeltjes die het resort rijk is.

Kinderparadijs

Ook aan de kids is gedacht met dingen als een zwemparadijs (eentje voor de hele kleintjes is er ook), diverse activiteiten en er is zelfs een kinderchef die lekkere en gezonde maaltijden voor de kids maakt. Je kunt er zelfs leren zeilen als je dat zou willen.

Kamers

Er zijn veel verschillende kamers in het resort en we hebben er een aantal van dichtbij bekeken. Wat alle kamers gemeen hebben is het gebruik van veel natuurlijke materialen en rustige kleuren. En een fantastisch bed. Ik had een tuinkamer, maar je kunt ook kiezen voor een kamer met uitzicht op zee. Doordat het resort rondom een aantal baaien is gebouwd heb je veel kamers die uitkijken over de zee. Het is niet voor niks een vijf sterren resort. Ook in kleine dingetjes komt dat terug. Zoals de hoeveelheid extra artikelen in de badkamer. Heel handig want ik was weer eens wat dingen vergeten en was heel blij dat er een kam tussen zat!

Ik heb Tom al verteld dat ik nog een keer terug wil met zijn tweeen voor een weekje relaxen aan de Turkse kust. Wat je in de omgeving nog meer kunt doen vertel ik binnenkort!

Club Marvy ligt bij het plaatsje Özdere en is een uurtje rijden vanaf Izmir. Meer informatie en prijzen vind je hier.

Disclaimer: Ik was in Club Marvy op uitnodiging van Neckermann en Club Marvy.

Delen is fijn!