Simone's Kitchen

Weer thuis!

Dagen kijk je ernaar uit; het moment dat je eindelijk van de artsen te horen krijgt dat je goedgekeurd bent en weer naar huis mag. En dan is het eindelijk zover; je wordt afgezet door de ambulance die je netjes afleverd in je klaarstaande ziekenhuis bed en dat is het dan. Je bent officieel weer thuis.

Hoera! Toch?

Nou ja natuurlijk, want niks is fijner als in je eigen omgeving terug zijn met de mensen waar je van houdt en de beestjes die je gezelschap houden, maar het is ook confronterend. Tien dagen geleden stapte ik hier de deur uit. Opgewonden omdat ik op weg ging naar een spannend avontuur. Nooit – in a million years – had ik er bij stilgestaan dat ik die tien dagen later weer naar binnen zou worden gereden als een halve invalide. Want op de een of andere manier lijkt het thuis nog net even confronterender dat je niks meer kunt. Valt je ineens op dat je nog steeds afhankelijk bent van anderen voor, nou ja, voor alles… De katten vinden me eng. Dat ziekenhuisbed midden in de woonkamer is natuurlijk niet zoals het hoort. En als dan de vrouw erin zit.. dat is nog vreemder. Dus die blijven ver.

En de afleiding die je in een ziekenhuis dan nog hebt; doktersronde, wasrondje, ontbijt, lunch, bezoekuur… is ineens foetsie. Zit je dan. Thuis. Te zitten. In je uppie…

Dat vergt dus enige aanpassing. Overigens niet alleen van mijzelf, maar de arme Tom moet nu letterlijk álles doen in huis. Voor mij zorgen, het huis doen, de katten, de was, boodschappen, koken… alle dingen die we samen deden komen nu op zijn schouders terecht. En dan ook nog eens een vrouw die alles vanuit haar bed in de woonkamer zit te bestuderen en commentaar levert waar nodig… 🙂

Maar al met al ben ik natuurlijk mega blij dat ik weer thuis ben want een ziekenhuis… daar ben je gewoon echt niet voor je lol!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

8 comments

 1. Dag Simone,
  Fijn dat je weer thuis bent, de eerste stap naar herstel en het kan nu alleen nog maar beter gaan. Tijdens mijn bed periode ben ik begonnen met het lezen van mijn ongelezen of niet uitgelezen boeken in de boekenkast. Ook heb ik mijn hele digitale archief opgeruimd en opnieuw gerangschikt. En ik heb vriendinnen uitgenodigd om me 1 middag gezelschap te houden, lekker te kletsen of een spelletje te doen.
  lieve groet,
  Agnès

  • Dankjewel Agnes. Ja bezoek komt gelukkig regelmatig langs en ik heb al een hele berg tijdschriften klaarliggen. En bloggen dood de tijd ook behoorlijk.. 🙂 Mijn digitale archief ligt boven in mijn kantoor dus daar kan ik momenteel nog niet bij maar wie weet in de nabije toekomst als ik de trap weer op kan!

 2. Goed dat je weer thuis bent, ook al valt het niet mee.
  En die poezen komen wel hoor. Vrouwtje hele dag thuis en beschikbaar, wat willen ze nog meer!
  En sterkte gewenst voor Tom ook.

 3. Fijn dat je thuis bent! Mag/kan je met krukken weer een beetje door de kamer huppen?

  Succes met het vragen van hulp. Zo moeilijk! En natuurlijk met je herstel.

  • O nee Jenny. Ik heb twee enkels gebroken dus krukken is onmogelijk.. 🙁 Ik mag mijn rechtervoet minimaal drie maanden niet belasten en links voorlopig vier weken niet dus pas daarna kan ik misschien met krukken gaan lopen!

 4. Oh oh, heb zo met je te doen! Zo’n desillusie inderdaad als je zo’n bijzondere trip denkt te gaan maken. Hopelijk vliegen in ieder geval die eerste 4 weken om. 1 voet die je kunt belasten maakt toch nog wat mobieler.

  Sterkte!! Liefs, Elize

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.