week8

Week 8 alweer en tja, we zijn nog niet echt veel opgeschoten he… Na die eerste spurt van – 5 kilo is het er niet aangekomen (dat is een plus) maar er ook niet verder afgegaan. Het helpt niet mee dat ik een rare blessure heb aan mijn linkervoet. Geen idee wat het is maar het maakt wandelen en überhaupt bewegen lastig en bij tijde onmogelijk. Woensdag naar de fysio en hopelijk kan zij iets vinden. Wel balen ook want ik ga volgende week donderdag voor twee dagen naar Antwerpen. Lastig als je niet fatsoenlijk kunt rondlopen! Dat wordt dan maar openbaar vervoer en fietsen misschien. We zien het wel.

Mijn planning voor afgelopen week is redelijk goed gegaan. Maandag heerlijke soto soep gegeten die ik met Esmee had gemaakt, dinsdag ging de shoot niet door dus dat werd een Mexicaans festijn (met lekkere kip en eigengemaakte guacamole. Misschien niet meteen ‘mager’ maar ook niet dramatisch slecht. Woensdag shoot met Alex en maakten we voor de lunch een heerlijke papayasalade en aten we ’s avonds de dorade en papilotte (recepten volgen allemaal nog!)

Dus tot en met donderdag ging het goed eigenlijk, maar toen kwam Charlotte koken op vrijdag en ging het iets minder volgens planning. We maakten namelijk een Thais dessert…. Charlotte was net teruggekomen uit Thailand, had daar een kookworkshop gedaan en wilde graag wat van die recepten thuis uitproberen. En als je de Thaise keuken een beetje kent dan weet je dat daar suiker wordt gebruikt en in desserts al helemaal. En natuurlijk ging dat ’s avonds tijdens het eten gepaard met wijn.

Gisteren hebben we aardappelsalade gegeten en bakte ik een heel lekkere en verantwoorde courgette chocolade cake.

Uhm… Het grappige is; ik zit nu net de planning na te lezen die ik vorige week heb opgeschreven en daar is dus gewoon geen enkel ding van gemaakt! Hahaha… Nou ja dat vind ik nog niet eens zo erg. Uiteindelijk gaat het erom dat ik leer dingen met mate te doen en dat is niet helemaal maar wel redelijk gegaan vorige week.

Ik ben overnieuw begonnen met de I quit sugar challenge. Ik had er een zooitje van gemaakt en in plaats van een beetje blijven lummelen heb ik vorige week besloten om vanaf week 1 te starten. Dat was dus afgelopen week. En week 1 gaat om het terugbrengen van het suiker verbruik. Niet om het helemaal weg te laten al. Babysteps… En dat is in ieder geval gelukt.

Volgende week:

  • Maandag: shoot met Alex hier. Avondeten; miso zalm met aubergine
  • Dinsdag ; vrije dag. Diner: eenpans pepita en sesam kip
  • Woensdag: vrije dag. Diner: Beef fajita salade met mexicaanse mais erbij
  • Donderdag; Naar Antwerpen. Diner ’s avonds in restaurant. Proberen om goede keuzes te maken!
  • Vrijdag : Antwerpen. s avonds kookclub. Ook hier weer zelfde als boven!
  • Zaterdag en zondag; fotoshoot voor een gezonde maaltijden service dus dan komt het wel goed met de maaltijden denk ik zo.

Tot volgende week!

 

 

Delen is fijn!