Simone's Kitchen

Week #6 – waar is de tijd gebleven?

Vorige week had ik een post in de planning staan en die heette -‘back on track’ of iets van die geest. Maar zoals je wellicht hebt gemerkt (of niet) heb ik die niet gepost. Het ging goed; eigenlijk wel de hele week maar toen nam Tom me mee uit eten bij restaurant Jaspers. Wat we daar aten kun je hier lezen. Erg lekker dus, maar niet echt esthetisch verantwoord. En toen was ik ook nog eens jarig afgelopen maandag. Nee, ik heb geen taart gegeten en ook niet gemaakt maar we zijn wel wezen lunchen ergens. Dus… alweer niet zo heel erg gezond. (lunch was de foto links boven)

week6

Eigenlijk – over het grote geheel genomen – valt het allemaal wel mee. We eten over het algemeen goed en gezond. maar ik merk dat het o zo gemakkelijk is om weer terug te vallen in oude gewoontes (die eigenlijk nog steeds de huidige gewoontes zijn). En ik vind het moeilijk, echt heel moeilijk. We hadden altijd al een onregelmatig leven, geen dag is hetzelfde en dat is er niet beter op geworden nu Tom op de markt staat, een paar keer in de week. Ik kan nog zulke goede voornemens hebben en zelfs gezonde dingen in huis hebben gehaald maar op het moment dat hij dan belt om half zeven dat hij over een half uur thuis is (ofzo) dan is het laat en heb ik al geen zin meer om de keuken in te duiken. Ik doe het wel hoor. Meestal. Maar nog niet vaak genoeg.

En ja ik heb ook gezegd dat ik beter moest worden in het plannen van maaltijden, maar sjee hoe lastig is dat als je nooit zeker weet hoe je dag eruit ziet! En ik klaag niet hoor; ik heb best een leuk leven. Maar plan technisch is het een compleet drama. Of ben ik nou smoesjes aan het verzinnen? Nou ja gedeeltelijk wel denk ik. Het is niet dat ik geen tijd heb om gezond te koken, het is gewoon vaak laat, geen zin, hele dag met mijn neus boven taarten gestaan (en niet gegeten hoor! Zie de foto linksonder… die heb ik níet gegeten!) en ga zo nog maar even door. En ik ben zwak. En ik vind alles lekker.

Mijn taak voor volgende week is dus; opschrijven! Plannen! In een van die 95 lege notebooks die ik nog heb liggen… 😉 Speaking of which; als je van reizen houdt dan kun je vandaag als laatste dag een comment achter laten op mijn post bij Paper Travels om een beauty van een reisdagboek te winnen. Maar dat even terzijde…. Wish me luck…

 

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

4 comments

  1. Niet al te streng zijn voor jezelf hoor! *hartje*
    En ik weet niet hoe het komt, maar ik ben per vandaag (!!!) , precies begonnen met een maaltijd planning! Mét boodschappenlijst voor heel de week! Twee zielen, één gedachte…….
    Ja, je bent mijn zus. Ik zweer het je!

  2. Ik heb sinds kort een stoompan met twee stoominzetten. Nu twee keer gebruikt, en je bent echt heel snel klaar. De eerste keer hadden we gestoomde aardappelen, wortelen en kabeljauw en de tweede keer gevulde verse pasta gekookt in de onderste pan en broccoli erboven gestoomd. Daar kruidenroomkaas en een restje gerookte zalm door en klaar waren we. Je kunt het dus net zo (on)gezond maken als je zelf wilt.

    Het grootste voordeel van de stoompan vind ik dat de groenten beter smaken. Ik ben geen liefhebber van gekookte wortelen en broccoli, en andere gekookte groenten, maar uit de stoompan smaakte het prima en hadden beide groenten nog bite.

    Misschien een idee voor een makkelijke, snelle en gezonde maaltijd?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.