Simone's Kitchen

Week #3: Fitness trackers en andere apps

Jee, helemaal vergeten om een update te schrijven voor vandaag dus dan maar even zo. (Zo = in bed zittend met een kopje koffie en een gekookt eitje)
Het is een rare week geweest. Raar vanwege de drukte en afspraken waar je dan weer laat thuis bent. Ik merk dat dat funest is voor de voornemens. Als ik om 7 uur thuis kom heb ik echt geen zin meer om te koken. Als ik mazzel heb is Tom thuis en hij kookt dan altijd, maar als we allebei laat thuiskomen dan is het hopeloos.

Gisteren – om maar een voorbeeld te noemen – hebben we op de pure markt gestaan, in de intratuin in Amsterdam (straks weer trouwens dus kom gezellig langs!) en we waren om een uur of 7 thuis. Koud gehad, de hele dag op de benen gestaan en ja, dan is een lekker glas wijn (want dat hebben we toch wel verdiend?) héél verleidelijk. Bovendien hebben we van de markt pies meegenomen van de Pieman. Lekker en makkelijk, maar of dat nou zo gezond is…. Dat waarschijnlijk niet..
En dat soort dagen komt vaker voor. Onregelmatig leven en verstandig eten is dus soms lastig.
Dinsdag stond ik de hele dag met mijn neus boven de taarten en dat viel dan weer mee om te weerstaan. Ook omdat ik me daar op voorbereid had

IMG_6267.JPG

Wat ik wel heel leuk vind en wat heel motiverend werkt zijn fitness trackers. Ik heb al jaren een fitbit one, maar irriteerde me een beetje dat die altijd aan mijn beha geklipt moet worden. En dat zie je als je een T-shirt aanhebt. Niet dat je daar in de winter last van hebt, maar toch… Twee jaar voor één en dezelfde gadget is heel lang voor mij, als heuse gadget freak. Dus ik ben momenteel een UP24 aan het uittesten. Die draag je om je pols en hij houdt ook bij hoe goed je slaapt. Klopt verrassend goed overigens, maar een volledig review volgt binnenkort.
Hoe dan ook, dat soort app-jes vind ik leuk en werken voor mij goed om me te motiveren om meer te bewegen. Nog geen 10.000 stappen gehaald? Kom, we gaan nog een stukkie wandelen! Alles wat we eten hou ik bij in de app van Myfitnesspal. Dat synchroniseert dan weer met de UP24.. Ik had al een keer gezegd he, dat ik van de lijstjes bijhouden ben!

Dus qua meer bewegen zijn we op de goede weg. Qua voedingspatroon is er nog werk aan de winkel. Maandag begin ik met I Quit sugar, maar uhm… Maandag vlieg ik ook voor Nespresso naar Lausanne. Het begin heb ik dus opgeschoven (mocht van Sarah Wilson…:) ) naar donderdag.

Hoe de trip is geweest… Daar horen jullie uiteraard alles over (tipje van de sluier: we gaan O.a. genieten van een diner van een drie sterren Michelin chef! Whiehoo….
Tot volgende week….

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

3 comments

 1. Lis

  kom, op plannen…. dat wwas nou juist je voornemen, toch? 😉
  enne… heeeeeeeeeeeel veel plezier in Lausanne, 3 sterren… ik ben helemaal niet jaloers…

  *oh nee echt wel!*

 2. Avatar

  ik heb een vivovit van garmin gekregen voor mijn kerst ik merk dat ik inderdaad iedere keer wil lopen om mijn wekelijkse 80 k challenge te halen .
  dus je stukje is heel herkenbaar en ook wat betreft het eten, het blijft lastig als je van lekker eten houd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!