Simone's Kitchen

Week #2: Op naar een gezond lijf

Kookclub

Zo…. ok… week 2 zit erop… Ging het goed deze week? Mwah… Hij blonk niet uit in gezonde gerechten en het feit dat we afgelopen vrijdag ook nog kookclub hadden hielp niet me in het geheel.

Zondag: We hadden natuurlijk de mysterybox waar jullie al het een en ander over hebben kunnen lezen en eh… die had ook een toetje. Dus ik heb daar ook lekker van meegegeten. Het voorgerecht – tonijntartaar – en het hoofdgerecht – vis – viel verder wel mee, dus dat was redelijk gezond maar wel dus toetje. En een glas wijn. Of twee….

Maandag: We hadden een nieuwjaarsreceptie van de markt (wat achteraf totaal geen receptie bleek te zijn) dus even snel een broodje gegeten onderweg. Ik nam een broodje hummus met gegrilde groentes. Tijdens de receptie alleen een kopje koffie gedronken en water dus dat viel mee.

week2

Dinsdag: Lunch met mijn zus gedaan in Hilversum en dat was soep met een broodje en ‘s avonds hadden we dudefood.. 😉 Wat dat is dat zien jullie dinsdag maar dat viel op zich mee hoor.

Woensdag: Met Nathalie naar de vakantiebeurs, dus tussen de middag een broodje gegeten met prosciutto en ‘s avonds broodje uit de oven (dat is dan met ham/kaas en een eitje)

Donderdag: Bloemkoolcouscous met kip curry. Terugkijkend is dat dus het gezondste maal van de week geweest.

Vrijdagavond: kookclub dus we hadden een uitgebreid menu met als voorgerecht belugalinzen, met coquille en een stukje bloedworst met aardpeer puree. Daarna een soep van rode ui en als hoofdgerecht reebout. Heerlijk, maar niet meteen lijntechnisch verantwoord. En uhm… dessert was tiramisu. Dat had ik samen met Charlotte gemaakt dus ja, dat moest ik wel proeven he. En twee wijntjes….. Ook nog.

Zaterdag: Ik had de hele dag workshop in Voorschoten dus Tom heeft eten gemaakt (en gek genoeg is dat altijd minder mager) en dat was pasta waarbij ik weer teveel kaas heb gegeten.

Tjee, best wel weer confronterend als je het dan op een rijtje zet. Ik ga elke woensdag op de weegschaal en dat is denk ik nu mijn mazzel want de score op woensdag was -1 kilo.

Als ik nu op de weegschaal zou gaan staan gok ik dat het wat minder positief zou zijn. Ik merk wel dat oude gewoontes er heeeeel makkelijk weer insluipen en zeker met dit soort sociale aangelegenheden is het lastig om op de rit te blijven. Al met al valt het allemaal wel mee denk ik. We hebben niet bakken met nootjes naar binnen gewerkt en meestal zijn we nogal snel van; o nou maakt het toch niet meer uit dus holadiejee, we gaan weer door met eten. De kookclub is maar eens in de twee maanden en dan ga ik niet ingewikkeld doen over wat we wel en niet eten. Je moet ook kunnen genieten van de goede dingen des levens. Het is natuurlijk alleen jammer dat het nu net aan het begin van ons goede voornemen valt, zeg maar…

Nog een paar dagen en dan begint de I quit sugar challenge. Ik heb er zin in en ben nog steeds volop gemotiveerd hoor… 😉 Volgende week maar een gezonder weekje maken. Ik zit dinsdag de hele dag met mijn neus in de taarten, maar daar heb ik dan over het algemeen gek genoeg weer minder last van.

Ook wandeltechnisch een mindere week. Het slechte weer gooide toch wel een beetje roet in het eten want ik vind wandelen leuk maar als je meteen de hoek omwaait en kleddernat wordt van de regen…. dan is het toch wat minder leuk. Totaal gewandeld dus maar 11,7 kilometer….

Werk aan de winkel in week 3!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

1 comment

  1. Het is enorm lastig, alleen maar gezond eten. Ik ben er 20kg mee afgevallen… en bleef op gewicht, tot ik begon met zo nu en dan wat lekkers… ik kan dat moeilijk beperken, vind ik heel lastig. En tja.. etentje hier, etentje daar, kookclub, receptie. Oeps. Toch vind ik het knap dat je er zo op let en wel eerlijk bent tegenover jezelf!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.