Wat is RSS?

RSS betekent letterlijk Really Simple Syndication. Bijna iedereen kent wel het RSS tekentje waar je me mee kunt abonneren op een ‘feed’ van een blog.

RSS wordt naar het web geschreven in XML taal (extensive markup language) als een klein compact bestand dat weer door RSS readers (zie stuk over readers) kan worden gelezen.
In het kort is het simpelweg een automatisch gedistribueerde lijst van nieuwe content voor jouw website.

Fotolia_54605073_S-e1385680337337

De lezers van jouw blog kunnen vervolgens zichzelf abonneren op jouw ‘feed’ door gebruik te maken van een feedreader zoals bijvoorbeeld Bloglovin. RSS zit automatisch ingebouwd in WordPress en de meeste andere blog platforms en voor meer controle hierover kun je je blog aanmelden bij services zoals feedburner.
Maar ook al doe je helemaal niks, dan nog zal jouw blog automisch een feed produceren.

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Food- and travelblogger. Houd van goed eten (wie niet?) Reist ook graag de wereld over om smaken en culturen te ontdekken. In het dagelijks leven foodfotograaf, receptontwikkelaar , reisfanaat en kattengek. Soms op een missie om gezonder te gaan leven. Altijd dan weer afgewisseld met perioden van belachelijk decadente desserts. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Humphrey en Buffy in het midden van het land.

1 comment

  1. Pingback: Feedburner - Voor als je lezers een extra optie wilt geven | To be a Blogger

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *