Simone's Kitchen

Wat is de levensduur van een gemiddeld blog?

Junglefrog Cooking 5 jaar oud

Ik ben de laatste weken weer heel druk met mijn Nederlandstalige blog en omdat ik alles van frogbites heb overgezet naar Simones kitchen kwam ik ook veel oude comments tegen, die ooit op Frogbites zijn gemaakt. Dus ik dacht; leuk ik ga weer eens die blogs bekijken en bezoeken, want dat was er gewoon bij ingeschoten. Maar wat schetst mijn verbazing; van alle blog links die ik had was er minder als een handvol nog actief. We hebben het over een periode van twee jaar geleden.

Dat bracht meteen de vraag bij me op, hoe lang gaat een blog mee? Hoe lang blogt de gemiddelde blogger eigenlijk? En hoewel ik me realiseer dat daar geen eenduidig antwoord op te geven is ben ik wel benieuwd… Laat ik om te beginnen meteen maar bekennen dat ik ook net zo hard schuldig ben aan een aantal van die verlate blogs. Ik kan me amper nog herinneren hoeveel blogs ik ooit begonnen ben en weer gestart! Haha… De enige constante is altijd Junglefrog Cooking geweest, die nu 5 jaar oud is..

Scribbles and Notes – hier is de jury het nog niet over eens!

Dat zijn dus 5 jaar, 616 blogposts in totaal. Kom je op 123 blogs per jaar en een gemiddelde van 10.2 posts per maand. Soms meer, soms minder, maar het is redelijk constant denk ik. Maar zo constant als Junglefrog Cooking is zo veel andere blogs ben ik ooit begonnen en vervolgens weer gestopt. De meesten daarvan zijn overigens volledig van de radar verdwenen; url opgezegd, site overgezet waar nodig. Maar dat doet niets af aan het feit dat het allemaal blogs zijn die ik ooit met de beste wil van de wereld was begonnen; blogs waar geld, tijd en liefde in is gestoken en waar ik razend enthousiast over was, maar die toch – om wat voor reden dan ook – niet aan de eisen bleken te voldoen. En als ik eerlijk ben; het opzetten van een hele nieuwe site heeft ook iets heel erg leuks. Ik kan me kostelijk vermaken met alle details in elkaar zetten, zorgen dat alles goed loopt enzovoort. En dan – op gegeven moment – komt het neer op content. Wat ga je vertellen op dat blog? Het heeft niet eens echt te maken met hoeveel bezoekers je hebt. Natuurlijk is dat een motiverende factor maar ik heb ook blogs waar vrij veel verkeer kwam, toch verlaten. Tijd denk ik en voor een groot gedeelte het onderwerp. Als ik genoeg tijd zou hebben zou ik tien blogs willen onderhouden, maar ja, als je de hele dag aan het bloggen bent, maak je niks anders mee en heb je – als gevolg – weer niks te bloggen. Lijkt mij dan…

Maar het aller- allerbelangrijkste – heb ik gemerkt – is het onderwerp waarover je blogt. Als je niet precies weet waar je over wilt bloggen, of als je blogt over een onderwerp waar je niet voor de volle 100% achterstaat, dan houdt het op gegeven moment gewoon op. En hoe ik het ook went of keer; mijn leven draait om eten. Eten en fotografie. Een blog beginnen zonder die twee constanten erin… is vragen om ellende. Vandaar nu dus nog ‘maar’ twee blogs; een in het Engels en een in het Nederlands.

En voor al die bloggers ‘out there’… Zijn jullie wel eens gestopt en overnieuw begonnen en hoe lang blog je al? Denk je het nu lang vol te houden of is dit een tijdelijk project voor je? Ik ben heel benieuwd!

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

18 comments

 1. Oh zeker wel, ik blog nu zo’n 11 jaar. Op mijn twaalfde ben ik begonnen met een meiden blog en dit heb ik 4/5 jaar gedaan.

  In 2010 weer begonnen met met een meidenblog maar hier ben ik na bijna twee jaar mee gestopt omdat mijn foodblog – die ik in mei 2011 begon – te groot werd en teveel werk eiste om er nog een blog naast te houden. En vandaag de dag publiceer ik al een paar maanden twee keer per dag, met heel veel plezier 🙂

  • Wow… twee keer per dag! Dat is behoorlijk indrukwekkend Sabine… 🙂 Maar je doet het fulltime toch? Dat scheelt wel denk ik… Ik probeer om elke iets iets nieuws te posten hier… Ene dag een recept, de andere dag iets anders. En tot nu toe werkt dat lekker maar we zullen zien wat de toekomst brengt! Heb je die meidenblogs nog online staan? Ben wel benieuwd…

 2. In de eerste plaat; wat een leuk onderwerp! Ik zie inderdaad ook dat er veel blogs na een jaar afhaken!
  Ik blog nu 3 jaar en 3 maanden en heb al over de 600 post geplaatst! Ik doe het nog steeds met heel veel plezier, maar soms heb ik wel eens geen inspiratie en voel ik me toch verplicht wat te maken, omdat ik zoveel bezoekers heb en ze niet wil teleurstellen. Onzin misschien en soms trek ik me er ook niets van aan en herhaal dan een recept uit het verleden.
  Ik blog alleen de recepten die ik uitprobeer. Zo is het ook begonnen om die te ordenen en met vrienden en familie te delen.
  Knap van Sabine, dat ze 2x per dag een post heeft! Maar dat begint echt op een full-time baan te lijken. Zou voor mij teveel zijn naast mijn parttime job.
  Maar ga vooral door met Simone’s Kitchen, want ik geniet altijd van je prachtige foto’s en je lekkere recepten!
  groeten, Caroline

  • Dat is ook behoorlijk lang al Caroline! Je hebt ook een geweldig leuk blog en natuurlijk de mooie foto’s van je man…:) En 600 Posts is behoorlijk indrukwekkend.. Ik blog hier ook alleen recepten die ik echt gemaakt heb (en gefotografeerd ) en soms is dat lastig om bij te houden. Daarom vind ik het ook leuk om elke tweede dag een ander onderwerp te plaatsen… En ik ga er zeker mee door Caroline… !

 3. Ik heb blog bijna onderhalf jaar. In begin schrijft ik elke dag, maar nu heb ik weinig tijd voor blogen, omdat ik mooi foto’s voor mijn blog wil maken en dit kost veel tijd. Dus schrijf ik nu 1-2 keer per maand.
  Ik ben nu bezig met vertaling van mijn blog naar Nederlands en ik hoop dat ik meer zal schrijven, als mijn kinderen naar school gaan.

  • Dat kost ook zeker heel veel tijd Iryna, om mooie foto’s te maken.. Ik heb de ‘mazzel’ dat het ook mijn werk is wat het soms makkelijker maakt om even snel een recept te fotograferen… Die foto’s verdienen niet altijd de schoonheidsprijs, maar als ik echt een superlekker recept heb gemaakt, wil ik het graag delen!

 4. Ik blog al weer bijna drie jaar en het einde is zeker niet in zicht. Eerst met Marsepein, maar dat bleek geen goede naam te zijn, tenzij ik een bakblog had gehad… en nu dan dus Eerst Koken, wat een exacte kopie is, maar onder een andere naam. Ik vraag me ook wel eens af waar het ophoudt, want mijn receptenindex wordt wat groot; Hoe ziet dat er over 5 jaar uit!?! Maar ik zou niet willen stoppen. Het verplicht koken heeft mijn eigen grenzen flink verlegd. Je moet dingen uitproberen waar je normaal nooit aan was begonnen.

  • Ja, marsepein blog ken ik nog van ‘vroeger’ inderdaad… Ik ben er pas recent achtergekomen dat je een nieuwe naam hebt… Die overigens inderdaad beter de lading dekt.
   Ik heb met Junglefrog Cooking uiteindelijk iemand anders mijn site laten designen, inclusief een werkbare recepten index. Want dat is toch belangrijk als je er heel veel krijgt.. Maar is wel een hoop geld.

 5. Ik denk dat ik in totaal zo’n 12 of 13 jaar blog. Eerst via 26six, jeeee dat is al oud. Toen een eigen site gemaakt. Nog onder Pivot, dat was toen een ‘hot and happening’ script. Daar heb ik later de boel over gezet naar een PHP Nuke. In 2008 heb ik de stekker eruit getrokken omdat door het vele dataverkeer het voor mij veel te duur werd.
  Nu alweer bijna 4 jaar (dacht ik). En ik doe het nog steeds met veel plezier.
  Wat mij nu opvalt is dat ik door dit blog veel meer leer. Ik daag mezelf veel meer uit. En dat is weer fijn omdat ik dan weer wat te bloggen heb. En eerlijk gezegd vind ik schrijven ook heel leuk om te doen.

  • Jeeeee, Ik heb zelfs nog nooit gehoord van pivot of PHP Nuke… Hahaha… En zonder bloggen hadden wij elkaar ook nooit ontmoet natuurlijk…. En ja, het is inderdaad waar dat je hele nieuwe dingen leert door bloggen…. Ik heb kooktechnisch zooooveel nieuwe dingen geleerd! En schrijven is ook leuk idd! 🙂

 6. Mijn foodblog heb ik nu bijna 5 jaar. Begon als Engels blog, ben elders Nederlands verder gegaan en heb nu NL en EN gecombineerd onder 1 domein.

  Heb ook een lifestyle blog, maar daar doe ik niet zo veel mee.

  Heb sinds 1999 altijd wel iets van een site gehad. Toen er nog geen blogs bestonden had ik een eigen systeempje gemaakt om mijn site te updaten. Uiteindelijk verwaterde het updaten iedere keer.

  Met food als onderwerp ben je eigenlijk nooit uitgeschreven. Eten doe je toch wel elke dag :).

  • Ja een site heb ik ook altijd wel gehad… Mijn eerste heette Fotosmurf…. Tja… Of ik er nou veel beter op ben geworden met Junglefrog is de vraag natuurlijk! Haha… Maar dat was een ouderwetse website en een drama om te updaten. Lang voor de komst van wordpress! Vijf jaar is ook al lang PJ!

 7. Ik blog nu bijna 3 jaar en met veel plezier. In het begin af en toe, toen om de dag en nu elke dag. Het design is al regelmatig veranderd en in de tussentijd zijn er wel sites gekomen en gegaan (geen blogs) maar bloggen vind ik toch het leukste om te doen en dat blijf ik doen. Het daagt me uit in de keuken om iedere keer wat nieuws te maken en dat vind ik leuk!

 8. Nou, zal ik dan maar de eerste mannelijke blogger zijn die reageert? (want die zijn er echt wel, ik denk alleen minder over food dan bijvoorbeeld over wijn) 🙂 Ik doe het nu ook al drie jaar. Ben inderdaad ook meerdere blogs begonnen die nu inactief zijn. Om meer internationale lezers te trekken was ik ooit gestart met een schaduwblog in ’t Engels van m’n hoofdblog. Kwam er al gauw achter dat dat geen kwestie is van copy-pasten en één-op-één vertalen. Je bent dan echt wel bezig met nieuwe stukjes schrijven, dus daar ging teveel tijd in zitten. Verder heb ik nog een ‘stuk of tig’ lege blogs die ik heb aangemaakt puur om ervoor te zorgen dat niet iemand anders er met een blognaam vandoor gaat die teveel op die van mij lijkt.

  Groetjes, Bart.

 9. O ja ik weet dat er ook mannelijke bloggers zijn Bart en grappig genoeg kom ik er de laatste tijd echt ontzettend veel tegen. Niet zoveel foodbloggers, maar wel bloggers op elk ander vlak zo ongeveer… Meerdere urls heb ik ook geregistreerd voor het geval dat… Alleen jammer dat er al een simones kitchen in de .com was.. Nou ja, dat kan gebeuren he!

 10. Wow wat bloggen de meesten van jullie al lang zeg…indrukwekkend! Ik blog nu anderhalf jaar, één keer per week. Met een fulltime baan en 20uur reistijd in de week werd meerdere keren per week te veel. Ik hoop het nog lang vol te houden…inspiratie is er niet altijd, maar meestal wel 🙂 Ben er over aan het nadenken om een tweede blog te starten maar misschien wordt het teveel van het goede, we’ll see! Ik lees jouw 2 blogs in ieder geval met super veel plezier Simone! Ciao!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.