Junglefrog Cooking 5 jaar oud

Ik ben de laatste weken weer heel druk met mijn Nederlandstalige blog en omdat ik alles van frogbites heb overgezet naar Simones kitchen kwam ik ook veel oude comments tegen, die ooit op Frogbites zijn gemaakt. Dus ik dacht; leuk ik ga weer eens die blogs bekijken en bezoeken, want dat was er gewoon bij ingeschoten. Maar wat schetst mijn verbazing; van alle blog links die ik had was er minder als een handvol nog actief. We hebben het over een periode van twee jaar geleden.

Dat bracht meteen de vraag bij me op, hoe lang gaat een blog mee? Hoe lang blogt de gemiddelde blogger eigenlijk? En hoewel ik me realiseer dat daar geen eenduidig antwoord op te geven is ben ik wel benieuwd… Laat ik om te beginnen meteen maar bekennen dat ik ook net zo hard schuldig ben aan een aantal van die verlate blogs. Ik kan me amper nog herinneren hoeveel blogs ik ooit begonnen ben en weer gestart! Haha… De enige constante is altijd Junglefrog Cooking geweest, die nu 5 jaar oud is..

Scribbles and Notes – hier is de jury het nog niet over eens!

Dat zijn dus 5 jaar, 616 blogposts in totaal. Kom je op 123 blogs per jaar en een gemiddelde van 10.2 posts per maand. Soms meer, soms minder, maar het is redelijk constant denk ik. Maar zo constant als Junglefrog Cooking is zo veel andere blogs ben ik ooit begonnen en vervolgens weer gestopt. De meesten daarvan zijn overigens volledig van de radar verdwenen; url opgezegd, site overgezet waar nodig. Maar dat doet niets af aan het feit dat het allemaal blogs zijn die ik ooit met de beste wil van de wereld was begonnen; blogs waar geld, tijd en liefde in is gestoken en waar ik razend enthousiast over was, maar die toch – om wat voor reden dan ook – niet aan de eisen bleken te voldoen. En als ik eerlijk ben; het opzetten van een hele nieuwe site heeft ook iets heel erg leuks. Ik kan me kostelijk vermaken met alle details in elkaar zetten, zorgen dat alles goed loopt enzovoort. En dan – op gegeven moment – komt het neer op content. Wat ga je vertellen op dat blog? Het heeft niet eens echt te maken met hoeveel bezoekers je hebt. Natuurlijk is dat een motiverende factor maar ik heb ook blogs waar vrij veel verkeer kwam, toch verlaten. Tijd denk ik en voor een groot gedeelte het onderwerp. Als ik genoeg tijd zou hebben zou ik tien blogs willen onderhouden, maar ja, als je de hele dag aan het bloggen bent, maak je niks anders mee en heb je – als gevolg – weer niks te bloggen. Lijkt mij dan…

Maar het aller- allerbelangrijkste – heb ik gemerkt – is het onderwerp waarover je blogt. Als je niet precies weet waar je over wilt bloggen, of als je blogt over een onderwerp waar je niet voor de volle 100% achterstaat, dan houdt het op gegeven moment gewoon op. En hoe ik het ook went of keer; mijn leven draait om eten. Eten en fotografie. Een blog beginnen zonder die twee constanten erin… is vragen om ellende. Vandaar nu dus nog ‘maar’ twee blogs; een in het Engels en een in het Nederlands.

En voor al die bloggers ‘out there’… Zijn jullie wel eens gestopt en overnieuw begonnen en hoe lang blog je al? Denk je het nu lang vol te houden of is dit een tijdelijk project voor je? Ik ben heel benieuwd!

 

Delen is fijn!