Moe word ik er van: de eeuwige balans zoeken tussen gezond eten en genieten van het leven. Niet dat je niet kunt genieten als je gezond eet natuurlijk, maar je snapt vast wat ik bedoel.

Van de week was weer een duidelijk geval van stress (vr)eten. Ik was aan het leren en had vlak daarvoor boodschappen gedaan. In de winkel keken de gevulde koeken me aan dus die nam ik mee. En vervolgens gingen beide koeken hop naar binnen. Met als gevolg een mega suikerdip niet al te veel later. Van leren kwam vervolgens ook niet veel meer, want een suikerdip en leren? Dat gaat echt niet samen.

Balen

Ik kan dan vervolgens boos op mezelf worden, maar dat heeft bijster weinig zin. Ik heb ooit al eens eerder hier gedeeld dat ik moeite heb met het bewaren van de balans. En vergeleken met drie jaar geleden gaat het beter. Ik ben goed afgevallen in de afgelopen jaren na mijn ongeluk, maar ik ben er zeker nog niet.

Lopen

Gewicht verliezen (of in ieder geval niet aankomen) is tegenwoordig gelinkt met hoe goed of hoe slecht ik kan lopen. Dat is wel een extra reden om goed op mijn voeding te letten maar gek genoeg is dat lang niet altijd afdoende om te voorkomen dat er een zak chips naar binnen gaat. Wat is dat toch met dat soort ongezonde snacks? Door alle studies die ik inmiddels heb gedaan weet ik wel het waarom en het hoe, maar dat betekent niet dat ik het zelf allemaal zo geweldig goed doe. Duidelijk niet. Haha..

Aan de lijn doen werkt niet. Ik wil een levensstijl vinden die past bij mij. Eentje waar ik gerust af en toe een wijntje, een cheesecake of een zak chips kan eten. Maar dan níet zo dat ik die de volgende dag ook neem, en de dag erna en de dag daarna. De overgang maakt het niet makkelijker, met je neus in de studieboeken zitten ook niet. En mijn werk ook al niet. Maar dat zijn uiteindelijk allemaal excuses. En daar stoppen we mee.

In de komende weken/maanden ga ik op zoek naar dé manier om een nieuwe levensstijl aan te meten. Zonder crashdieet, zonder op een houtje te bijten en zonder spastisch naar voeding te gaan kijken.  Het wordt een uitdaging, dat kan ik je nu al vertellen maar ik ben er klaar voor.

In balans

Om eerlijk te zijn vind ik ‘In balans” suf klinken maar dat is wel waar het uiteindelijk op neer komt. Een levensstijl die zorgt voor een optimale darmwerking, optimale hormoonbalans en optimale voedingswaardes. Phoe klinkt heftig maar eens kijken hoe ver we gaan komen. Ik weet hoe het moet. Nu alleen de uitvoering nog.

Ik ga proberen elke week  of elke twee weken een post te plaatsen hoe het me vergaat. En ik ga daar heel eerlijk in zijn. De ups en downs, de highs en lows. Alles komt voorbij. Dat is een beetje eng, want soms vergeet ik hoeveel mensen mijn blog lezen. En dat is best maf als je een vreemde tegenkomt ergens en die vraagt dan hoe het gaat met de voeding of zoiets… 😉

Laten we het Project Hormoonbalans noemen, in het kader van mijn studie. (of wie een betere naam heeft… ik hou me aanbevolen)

Wordt vervolgd!

De foto’s waar ik op sta zijn gemaakt door Saskia Lelieveld voor Heerlijke Chaos

Delen is fijn!