20160625-MH2A0972

We hadden het flink warm gehad die dag. Workshop ‘gedraaid’ in Voorschoten, leuke groep en lekker druk dus. Hoe fijn dat we die avond waren uitgenodigd om te komen eten bij visrestaurant Opporto in Rotterdam. Bleek toch nog een half uurtje rijden vanaf Voorschoten maar we waren toch al rijkelijk aan de vroege kant dus dat was niet zo erg. Opporto ligt aan het Hofplein, op letterlijk een steenworp afstand van waar Alex haar oude studio had. Ik had geen idee maar kom dan ook niet uit de buurt zeg maar.

Als je lang het restaurant rijdt verwacht je geen moment dat het zo’n groot en ruim pand is. De ingang zit aan twee kanten en het restaurant zelf is mooi en smaakvol ingericht.

De bediening was snel om ons een plek te wijzen, waarop wij natuurlijk begonnen met het maken van wat foto’s… Haha. Je bent blogger of je bent het niet. Bovendien was het nog rustig dus altijd handig als je zo min mogelijk mensen op de foto wilt hebben.

opporto1

We moesten natuurlijk allebei nog rijden en na een drukke dag die erg vroeg begon leek het ons handig om niet al teveel alcohol te nuttigen dus we hielden het bij 1 glas pinot grigio. Die ging er wel in na zo’n dag!

Als voorgerecht koos ik voor de coquilles met pata negra en Alex voor de langoustine met topinamboer, knoflook en paddestoel. Allebei erg lekker, op een mooi opgemaakt bordje. De tafel naast ons had zo’n enorme seafood-platter en die zag er echt waanzinnig uit. Ik ben echter niet meteen een liefhebber van schaal- en schelpdieren dus voor ons even geen oesters…

Opporto is geopend sinds de zomer van 2015 en zit onder het oude station. Dat zie je nog terug aan de mooie bogen in het interieur. O en klein grappig detail: toen wij er waren kwam er een fotograaf langs van Google streetview die echt enorm lang aan het fotograferen was. Ik vond net het filmpje van het interieur terug en als je weet waar we zitten kun je Alex en mij terugvinden! 🙂

Opporto2

Als hoofdgerecht koos ik voor de zeewolf met een beure blanc saus met dragon en venkel. De vis was echt perfect gebakken was. Dat wil nog wel eens fout gaan! Had van mij een tikkie meer zout mogen hebben, maar Alex – die niet zo van het zout is als ik – vond haar vis (dorade met venkel) heerlijk. We sloten de avond af met een dessert. Voor Alex een belachelijk lekker zoet dessert en voor mij een kaasplankje.

20160625-MH2A0983

Al met al een geslaagd etentje en zeker het herhalen waard.

Restaurant Opporto

Raamspoortstraat 10, 3032 AH Rotterdam

Op 18 juli gaat er een tweede vestiging van Opporto open in Scheveningen bij het Kurhaus!

Disclaimer; Wij waren in restaurant Opporto op uitnodiging maar alle meningen zijn die van mijzelf

Delen is fijn!